Πρώην εισαγγελέας : «Oι πολιτικοί δεν πάνε φυλακή. Είναι μόνο για τους φτωχούς και τους εχθρούς του συστήματος»

Oι πολιτικοί δεν πάνε φυλακή. Η φυλακή είναι μόνο για τους φτωχούς, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν καλό δικηγόρο, και για τους εχθρούς του συστήματος, που φυλακίζονται αλύπητα, συχνά με προληπτική κράτηση, για να «μάθουν».

Είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Είμαστε όλοι διεφθαρμένοι, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.Η πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη από τη φαντασία. Για παράδειγμα είναι το αίτημα για χάρη του πρώην πρωθυπουργού Felipe González της Ισπανίας. Σύμφωνα με την καταδίκη του επαρχιακού δικαστηρίου της Σεβίλλης που επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, υπεξαιρέθηκαν 680 εκατομμύρια ευρώ, η μεγαλύτερη ληστεία της δημοκρατίας, όπως πολλοί από εμάς αποκαλούμε «δημοκρατία».

Σε ποια χώρα ζούμε;
Το λυπηρό με την υπόθεση είναι ότι, εκτός και αν το Συνταγματικό Δικαστήριο που ακύρωσε και τροποποιήσει την ποινή, για την οποία σκοπεύει να διορίσει νέους δικαστές της «οικογένειας», η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει χάρη στους ομοθρήσκους της, ιδιαίτερα στον Griñán, ο οποίος είναι με ένα πόδι στη φυλακή

Ο Griñán, ένας επιθεωρητής εργασίας, από την αντιπολίτευση, και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, γνώριζε πολύ καλά τα εγκλήματα που διαπράττονταν, ή ο Chaves, επίσης πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εργατικού Δικαίου και του Κοινωνική ασφάλιση.

Είναι ήδη λυπηρό ότι οι περισσότερες ποινές για εγκλήματα που διαπράττονται από πολιτικούς δεν καταλήγει κανεις φυλακή, όπως θα καταλάβετε με εβδομήντα ή περισσότερα χρόνια, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, και ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου εγκλήματα απο πολίτικους που να τιμωρούνται με ποινές φυλακή, όπως συμβαίνει στους φτωχούς, και στους εχθρούς του συστήματος

Και, για να επιστρέψουν τα 680 εκατ. ευρώ, συν τους αντίστοιχους τόκους, δεν μιλάμε καν. Με λίγα λόγια, ελπίζω οι αναγνώστες να τα λάβουν καλά όλα αυτά, ενόψει των επόμενων εκλογών.

*Πρώην εισαγγελέας Ramiro Grau στη Σαραγόσα της Ισπανία... Μονό που αυτα δεν αφορουν μονο την Ισπανία αλλα όλες της δημοκρατίες τους παντού για αυτο λενε και για εχθρούς της Δημοκρατίας τους ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications