Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ελβετίας προειδοποιεί ότι «ο πληθυσμός θα εξεγερθεί» αυτόν τον χειμώνα

Ένας αρχηγός της αστυνομίας στην Ελβετία προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι θα επαναστατήσουν αυτόν τον χειμώνα όταν αναγκαστούν να πληρώσουν γελοία υψηλές τιμές ενέργειας ή να κρυώσουν. Ο Jan Flückiger, γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Διευθυντών Ενέργειας, προειδοποίησε ότι μόλις εμφανιστούν ελλείψεις ενέργειας, "η εσωτερική ασφάλεια γίνεται ζήτημα".

Σε μια συνέντευξη στη ελβετική εφημερίδα Blick, ο Fredy Fässler, αρχηγός της αστυνομίας ενός από τα μεγαλύτερα καντόνια της Ελβετίας, προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι μπορεί να εξεγερθούν και να καταφύγουν σε λεηλασίες εάν το έθνος των Άλπεων πληγεί από μια σοβαρή ενεργειακή κρίση αυτόν τον χειμώνα. Ακόμα κι αν υπάρχει λίγη ενέργεια, είναι απίθανο όλοι να μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

«Φανταστείτε, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε ανάληψη χρημάτων στο ΑΤΜ, δεν μπορείτε πλέον να πληρώνετε με την κάρτα στο κατάστημα ή να ανεφοδιάζετε το ρεζερβουάρ σας στο βενζινάδικο. Η θέρμανση σταματά να λειτουργεί. Κάνει κρύο. Οι δρόμοι σκοτεινιάζουν. Είναι κατανοητό ότι ο πληθυσμός θα επαναστατήσει ή θα υπάρξει λεηλασία», είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας πρέπει να λάβουν μέτρα για να προετοιμαστούν για τέτοια ακραία σενάρια.

Οι ασκήσεις που έγιναν το 2014 έγιναν για να προετοιμαστούν για ένα σενάριο μπλακ άουτ. Αυτές οι ασκήσεις αποκάλυψαν σημαντικές ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης γεννητριών έκτακτης ανάγκης για την αστυνομία, τα νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες, είπε ο Fässler.

«Αυτές οι ελλείψεις έχουν διορθωθεί τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, προσθέτοντας μάλλον δυσοίωνα ότι τώρα «οι δυνάμεις ασφαλείας είναι οπλισμένες» και η υπηρεσία του είναι ακόμη διατεθειμένη να παρέχει στους Ελβετούς μετρητά εάν δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. κάρτες στα καταστήματα, δεδομένου ότι έχουν υπογραφεί σχετικές συμφωνίες με τράπεζες.

«Καλώ την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διατάξει μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και, κυρίως, να ελεγχθούν. Σίγουρα δεν θα γίνουμε αστυνομικοί στη σάουνα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications