Ρωσία: Δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης και μεγάλη τεχνολογία ένοχοι για «Mediacide» (προπαγάνδα στα πάντα)

«Στην πραγματικότητα, η Δύση θέλει να στερήσει οριστικά από τον λαό της την ευκαιρία να αναλύσει κριτικά τη ροή των ειδήσεων και να την αντικαταστήσει με μονόχρωμη κάλυψη προπαγάνδας… Το κάνουν υπό την προφανή επιρροή της αυτο-ύπνωσης στο την αποκλειστικότητα και την επιτρεπτικότητά. », δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Έδωσε επίσης ενημερώσεις για το Ντονμπάς και την Ουκρανία. αμφισβήτησε μια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με τίτλο «Για να δυσφημήσει την Ουκρανία, το Κρεμλίνο καταφεύγει στον αντισημιτικό ως ψευδή προπαγάνδα»· αμφισβήτησε τις δυτικές χώρες που επιδιώκουν αποζημιώσεις από τη Ρωσία (βλ. παράγραφο παρακάτω). επισήμανε μια «ενότητα κατά της παραχάραξης» στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών που είχε τροποποιηθεί (βλ. παράγραφο παρακάτω)· αναφέρθηκε στην κατεδάφιση του μνημείου στους Σοβιετικούς στρατιώτες στην Κλαϊπέντα και στις συλλογικές προσπάθειες της Δύσης να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα· κι αλλα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την αναφορά της Ζαχάροβα: Συνέπειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους. Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να κυκλοφορούν δηλώσεις για την ανάγκη είσπραξης κάποιου είδους αποζημίωσης από τη Ρωσία, με άλλα λόγια, υπεξαίρεση ρωσικών δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Μερικές φορές προσθέτουν «για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας». Και μερικές φορές χρειάζεται απλώς να αφαιρέσετε τα πάντα και να κλέψετε άλλη μια φορά. Στο πλαίσιο αυτό, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ετοιμάσει υλικό οπτικής ενημέρωσης για τις συνέπειες των στρατιωτικών εισβόλων των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Τροποποιήσεις στην ενότητα Anti-Fake της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών
Η ενότητα Anti-Fake υπήρχε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών εδώ και πολύ καιρό. Παραθέτουμε παραδείγματα αναρτήσεων που δείχνουν πώς δημοσιεύονται ψευδείς αναφορές από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης. Παρέχαμε επίσης υλικά που διαψεύδουν τα δηθεν fake news.

Ξεκινήσαμε αυτό το τμήμα το 2017… Η κατάσταση άλλαξε δραματικά μετά τον Φεβρουάριο του 2022. Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μας κηρύχθηκε ένας υβριδικός πόλεμος (αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό αλλά τώρα έχει μπει στην ενεργό του φάση). Αυτό ήταν πιο προφανές από ποτέ στον χώρο των πληροφοριών. Έμοιαζε με πληροφοριακή τρομοκρατία. Ήταν αδύνατο να αναλύσουμε κάθε ανάρτηση… Δεν ενημερώσαμε αυτήν την ενότητα επειδή υπήρχαν τόσα πολλά ψέματα απο δυτικά ΜΜΕ που δεν μπορούσαμε να τα αναλύσουμε.

Σήμερα στις 3 μ.μ. (ώρα Μόσχας) θα δημοσιεύσουμε μια σειρά από δημοσιεύσεων ξένων μέσων ενημέρωσης που αναπαράγουν εσφαλμένες πληροφορίες. Σε ένα άρθρο, το Clandestine, το οποίο περιγράφει απλώς τον εαυτό του ως "Asute Observer 11B" , επισημαίνει μια ενότητα της έκθεσης της Ζαχάροβα για τα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες Διαδικτύου: «Διαδικτυακά Χρονικά Αντιποίνων κατά των Ρωσικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων από δυτικές χώρες και εταιρείες του Διαδικτύου».

Για αρκετά χρόνια, αναγκαστήκαμε να γράφουμε τακτικά για τις προσπάθειες της Δύσης να καταστείλει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τις ανεπιθύμητες για τις ρωσόφωνες αρχές που εμπόδιζαν τις πολιτικές ελίτ στις «προηγμένες δημοκρατίες» να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στις χώρες τους όσο καλύτερα μπορούσαν.

Ο πλησιέστερος ορισμός που έρχεται στο μυαλό σε μια προσπάθεια να περιγράψει αυτή την έννοια θα ήταν η «μεσολάβηση με βάση την εθνική καταγωγή και τις πολιτικές πεποιθήσεις». Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια προσπάθεια καταστροφής της ίδιας της έννοιας του πλουραλισμού των μέσων μέσω της ολοκληρωτικής εκκαθάρισης του χώρου πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού χώρου, όλων των εναλλακτικών απόψεων για τα παγκόσμια γεγονότα. Αυτό επηρεάζει κατά κύριο λόγο όλα τα ρωσικά, ρωσόφωνα και συνδεδεμένα με τη Ρωσία μέσα ενημέρωσης χωρίς εξαίρεση. Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αντιποίνων και περιορισμών χρησιμοποιείται ταυτόχρονα.

Οι κύριοι εχθροί περιλαμβάνουν Ρώσους δημοσιογράφους, στρατιωτικούς ανταποκριτές, αρχισυντάκτες και μπλόγκερ που παρέχουν όχι μόνο μια μονόπλευρη δυτική ερμηνεία των γεγονότων, αλλά και εναλλακτικές αναφορές. Στην πραγματικότητα, η Δύση θέλει να στερήσει οριστικά από τον λαό της την ευκαιρία να αναλύσει κριτικά το ρεύμα ειδήσεων και να το αντικαταστήσει με μονόχρωμη προπαγανδιστική κάλυψη. Στην πορεία συνεχίζουν να μιλούν για την ασυμβίβαστη αξία της ελευθερίας του λόγου. Αυτή δεν είναι μόνο η έκφραση της παραδειγματικής υποκρισίας που χαρακτηρίζει τη ρητορική μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής τάξης. Το κάνουν υπό την προφανή επιρροή της αυτο-ύπνωσης ως προς την αποκλειστικότητα .

Δεν βλέπουμε κανένα νόημα να μαλώνουμε με αυτούς τους ψευδο-υπασπιστές της ελευθερίας του λόγου με τα προφανή σημάδια της διαταραχής της προσωπικότητας τους σημείωση: βλέπουν και άλλοι ότι οι άναρχο-συμμορίτες των διεθνών συμμοριτών της γνωστής ράτσας που ελέγχουν facebook Google μεταξύ άλλων και το παίζουν δηθεν υπερασπιστές της αληθείας που θα σώσουν τον κόσμο απο τα δηθεν "fake news" οχι μονο ειναι άκρως επικίνδυνοι και μοχθηροί και ελέγχονται απο το ίδιο κακό αλλα έχουν και σημάδια κατι αναμεσα σε δαιμονισμένοι και σχιζοφρενείς (μονο μην πιάσουν κανένα τέτοιο κομμουνιστικό μίασμα οι Ρωσοί και του κανουν υγειονομικές εξετάσεις απο αυτές που εκαναν οι κακοί ναζι Γερμανοί και διαπιστώσουν πως η Ρωσία τους βοήθησε να κερδίσουν το 1945) .

Ουσιαστικά, η ρωσική κυβέρνηση λέει ότι η Δύση είναι μια συμμορία υποκριτικών οργουελιανών κομμουνιστών που διαπράττουν « MEDIACIDE» και να μονοπωλήσουν βίαια την αφήγηση για τα παγκόσμια γεγονότα μέσω ολοκληρωτικών μέτρων, για να προωθήσουν τη «μονόχρωμη προπαγάνδα», ενώ ταυτόχρονα παρελαύνουν ως ο λαμπερός φάρος της «Ελευθερίας της έκφρασης» .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications