Ιωαννίδης: «Παταγώδης αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας – Άχρηστα τα lockdowns»

Ο Γιάννης Ιωαννίδης MD, DSc, Καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Υγείας του πληθυσμού στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου διευθύνει το Κέντρο Καινοτομίας Meta-Research στο Στάνφορντ (METRICS) είναι όντως χαρισματικός.

Κινείται στον χώρο μεταξύ επιστημονικού αντικειμένου το οποίο το κατέχει άριστα, του πεδίου της επιστημονικής ηθικής, του κόσμου της βιομηχανικής φαρμακολογίας και της διεθνούς δραστηριότητας του κυνικού marketing. Όλα αυτά για να καταλήξει σε συμπεράσματα που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν επιστημονικά, ηθικά, νομικά, αλλά και πολιτικοοικονομικά.

Επίσης, μιλάει για όλους και για όλα χωρίς να είναι φλύαρος. Εξηγεί τα ενδότερα των έσω όσον αφορά τις πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων ανά τον κόσμο χωρίς να είναι κουραστικός ή εριστικός.

Περιγράφει τα κολοσσιαία λάθη στην αντιμετώπιση της Πανδημίας χωρίς να είναι επιθετικός. Καταλογίζει ευθύνες σε κυβερνήσεις, εταιρείες και συστήματα χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές και ιδεοληψίες.

Ο καθηγητής εξηγεί πως είναι εξαιρετικά αφύσικο η Ελλάδα να έχει τόσους νεκρούς από την Πανδημία. Δηλώνει και αποδεικνύει πως τα lockdowns όχι μόνον δεν βοήθησαν, αλλά, αντίθετα, μάλλον επέτειναν τα προβλήματα. Μιλάει για τον Long Covid αλλά και για τις ψυχικές νόσους που προκάλεσε η Πανδημία ή μάλλον τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά την Πανδημία.

Εξηγεί για το μεγάλο λάθος να μη στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, καταρρίπτει με επιχειρήματα και στοιχεία όλα όσα ειπώθηκαν κατά καιρούς για «θαυματουργές θεραπείες» κατά του Covid.

Δεν χαρίζεται καθόλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καταλογίζει στις κυβερνητικές αρχές της χώρας λάθη, ελλείψεις, εγκληματικό τρόπο αντιμετώπισης των υγειονομικών.

Μιλάει, όμως, και για το σκάνδαλο Novartis, εξηγώντας πως στις ΗΠΑ ήταν σκάνδαλο αλλά στην Ελλάδα κατάφεραν να «κουκουλώσουν» τα πράγματα.

Τα τεράστια έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών δεν πάνε στην έρευνα αλλά στο marketing, εξηγεί, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως οι πολιτικοί υποκλίνονται στα κελεύσματα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες πια διοικούν αυτόν τον κόσμο. «Η Novartis είναι μικρό μέγεθος μπροστά στην Amazon», δηλώνει με απόλυτη βεβαιότητα*.

Συμπερασματικά, εάν τιτλοφορούσαμε τις ενότητες αυτής της συνέντευξης ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα της Πανδημίας, θα καταλήγαμε ως εξής:

Οι υπουργοί των κυβερνήσεων, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεριλαμβανομένης, είναι κάτι σαν τους φύλακες στο Μουσείο του Λούβρου που παρακολουθούν τους ληστές να κλέβουν τη Νίκη της Σαμοθράκης και δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να εμποδίσουν την κλοπή. Καταγγέλλονται δηλαδή για πρωτοφανή αμέλεια, αδιαφορία, ανικανότητα, ενδεχομένως και για έμμεση συνέργεια.

Καταγγέλλει χωρίς περιστροφές πως τα 2/3 των επιστημόνων που ασχολήθηκαν με τον COVID, τα εμβόλια, τις θεραπείες κ.λπ. και διατύπωσαν διαφορετικές από τις mainstream και επίσημα κατατεθειμένες απόψεις δέχτηκαν απειλές από οργανωμένα συμφέροντα. Το 2% από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν κυριολεκτικώς. Απειλήθηκε η ζωή του, η ζωή συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του για τη στάση που κράτησε, τους σχολιασμούς στους οποίους προέβη και στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε σχετικά με τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν κατά την Πανδημία, τον τρόπο διαχείρισης των εμβολιασμών, τα lockdowns κ.λπ.

Καταλογίζει ως τεράστιο λάθος της ελληνικής κυβέρνησης τον τρόπο αντιμετώπισης των υγειονομικών και την απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία. Στο θέμα αυτό είναι σαφέστατος θεωρώντας το ως τεράστιο λάθος της ελληνικής κυβέρνησης.

Για το ζήτημα «Novartis» ξεκαθαρίζει πως επρόκειτο για μέγα σκάνδαλο, αλλά εξηγεί πως ακόμη και ο όρος «σκάνδαλο» δεν επαρκεί για να περιγραφεί η πραγματικότητα. Η υπόθεση «Novartis» διεθνώς και στην Ελλάδα είναι μια πολιτικοοικονομική καθημερινότητα διαπλοκής και διαφθοράς με διαρκή παρέμβαση στα δημόσια συστήματα υγείας.

Για τις φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνει: «Ένας Δανός ερευνητής έχει χαρακτηρίσει την παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία ως εγκληματική οργάνωση. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτό».

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα κατά την Πανδημία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications