Κίνα: Έφτιαξαν ψάρι – ρομπότ που «τρώει» τα μικροπλαστικά από τις θάλασσες (βίντεο)

Το μαύρο ψάρι – ρομπότ κατασκευάστηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα

Ένα ρομπότ – ψάρι που «τρώει» μικροπλαστικά και θα μπορεί να καθαρίζει τις θάλασσες, έφτιαξαν επιστήμονες στην Κίνα. Μπορεί να απορροφά τους ρύπους και να «ζωντανεύει» ακόμη και αν καταστραφεί, ενώ μπορεί αν το φάει πραγματικό ψάρι μπορεί να… χωνευτεί χωρίς να του προκαλέσει πρόβλημα.

Το μαύρο ψάρι – ρομπότ μόλις 1,3 εκατοστά σε μέγεθος, που κατασκευάστηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα, φωτίζεται από ένα φως, το οποίο το βοηθάει να ανοίγει τα πτερύγιά του και να κουνάει το σώμα του. Οι επιστήμονες μπορούν να το ελέγξουν χρησιμοποιώντας το φως για να αποφύγει να συγκρουστεί με άλλο ψάρι ή με σκάφος, όταν βρίσκεται στην θάλασσα.

Αυτό το ψάρι – ρομπότ μπορεί να απορροφά τους ρύπους και να «ζωντανεύει» ακόμη και αν καταστραφεί, ενώ μπορεί να κολυμπήσει πιο γρήγορα από τα περισσότερα μαλακά στην αφή ρομπότ. Επίσης, αν κατά λάθος το φάει κάποιο άλλο ψάρι, μπορεί να χωνευτεί χωρίς να του προκαλέσει πρόβλημα καθώς είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, η οποία είναι βιοδιασπώμενη.

«Κατασκευάσαμε ένα τόσο ελαφρύ ρομπότ μινιατούρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, για παράδειγμα σε βιοϊατρικές και επικίνδυνες επιχειρήσεις, ένα τόσο μικρό ρομπότ που μπορεί να περιοριστεί σε ένα τμήμα του σώματός σου για να σε βοηθήσει να εξαλείψεις κάποια ασθένεια» αναφέρει η Γουάνγκ Γιουάν, μια από τους ερευνητές που κατασκεύασαν το ρομπότ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications