Μαζικές διαμαρτυρίες στην Ολλανδία ενάντια σε ένα περιβαλλοντικό μέτρο που αφήνει το 50% των αγροτών χωρίς εργασία

Οι διαμαρτυρίες των Ολλανδών αγροτών κατά της κυβέρνησης ξεκίνησαν ως μια μικρή διαμαρτυρία μπροστά από το σπίτι του Υπουργού Περιβάλλοντος και τώρα έχουν κλιμακωθεί σε μια μαζική κινητοποίηση που φτάνει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις αρχές του έτους, ο πρωθυπουργός Mark Rutte κατέληξε σε συμφωνία με την αντιπολίτευση και υπέγραψε τον «Νόμο για το άζωτο», ο οποίος θέτει ισχυρούς περιορισμούς στην ποσότητα αζώτου που μπορούν να εκπέμπουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τις φάρμες τους.

Επιδιώκουν να μειώθουν τις εκπομπές αζώτου κατά 70% έως το 2030 και αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οι μισοί αγροτικοί παραγωγοί θα πρέπει να κλείσουν, καθώς η επιβολή αυτών των οικολογικών αλλαγών καθιστά τις επιχειρήσεις τους ασύμφορες.

Η ομάδα αγροτικών ακτιβιστών Voll Gass ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με διαμαρτυρίες μπροστά από το σπίτι της Christianne van der Wal , η οποία διορίστηκε τον Ιανουάριο Υπουργός Φύσης και Αζώτου, θέση που δημιουργήθηκε από τον «Νόμο για το άζωτο» (!).

Στις 10 Ιουνίου, η Van der Wal παρουσίασε για πρώτη φορά, το σύνολο των μέτρων για την επίτευξη του στόχου. Το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Περιοχής» απαιτεί από τις περιοχές Gelderse Vallei, Veluwe, Groene Hart και Peel να προβούν σε βάρβαρες μειώσεις στην παραγωγή τους.

Για παράδειγμα, οι εκπομπές αζώτου στην κοιλάδα Gelderse πρέπει να μειωθούν κατά 80% μέχρι το τέλος του έτους. Στις περιοχές της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 πρέπει να μειωθούν κατά 70%. Επιπλέον, απαιτείται μείωση 12% σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν το ίδιο βράδυ με τρακτέρ μπροστά από το σπίτι της. Η Van der Wal και διάφορα κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να μιλήσουν με τους διαδηλωτές, αλλά αφού τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τον πράσινο νόμο, οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν.

Η Agractie και η FDP, οι δύο σημαντικότερες αγροτικές οργανώσεις της χώρας, προσχώρησαν στην κινητοποίηση στις 22 Ιουνίου. Τις τελευταίες ημέρες των διαδηλώσεων, οι διαδηλωτές πέταξαν σωρούς κοπριάς μπροστά από το σπίτι του υπουργού και έκλεισαν με κοπριά την είσοδο στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος Henk Staghouwer, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος του «Νόμου του Αζώτου».

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι οι πράσινοι νόμοι όχι μόνο θα τους θέσουν εκτός εργασίας αλλά θα έχουν άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην παραγωγή τροφίμων για τη χώρα. Εκτιμούν ότι η χώρα θα υποστεί εκτεταμένο λιμό λίγους μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου Van der Wal.Πάλι τα ίδια κάνουν οι συμμορίτες γενοκτονία μεσώ λιμού,αφου έκαψαν δεκάδες εργοστάσια τροφίμων στην Αμερική τωρα βγάζουν νομούς για μείωση των τροφίμων

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications