Αριστερό μίασμα  δημοσίευε ψευδείς ειδήσεις στην έγκυρη πηγή τους  USA Today που επικαλούνταν και  έβγαζαν fake news Αλήθειες

Το USA Today μια απο τις καθεστωτικές έγκυρες πήγες τους στην Αμερική (σαν λέμε lifo, Μηχανή του Χρόνου, Πρωτο θεμα κτλ ), δήλωσαν ότι αφαίρεσαν 23 άρθρα από τον ιστότοπό τους, αφού μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι οι δικοί της δημοσιογράφοι είχαν χρησιμοποιήσει πλαστές πηγές για να δημοσιεύσουν ψεύτικες ειδήσεις.

Η δημοσιογράφος που χρησιμοποίησε κυρίως τις κατασκευασμένες πηγές ταυτοποιήθηκε ως η Γκαμπριέλα Μιράντα, δημοσιογράφος έκτακτων ειδήσεων που παραιτήθηκε από την εφημερίδα με έδρα τη Βιρτζίνια μετά τη βομβιστική επίθεση, επιβεβαίωσε η εφημερίδα την Πέμπτη.

Η γυναίκα και αριστερό μίασμα διέγραψε τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του προφίλ εργασίας της στο LinkedIn. Η USA Today διαβεβαίωσε ότι «η ύπαρξη των ατόμων που αναφέρονται δεν μπορούσε να επαληθευτεί και είναι πιθανό ότι δεν υπήρξαν ποτέ».

Η Μιράντα φέρεται να παραιτήθηκε από τη θέση της ως δημοσιογράφος έκτακτων ειδήσεων για το USA Today. Η Γκαμπριέλα Μιράντα, μια από τις κορυφαίες ρεπόρτερ του USA Today που χρησιμοποίησε επινοημένες πηγές για να προωθήσει τα ψεύτικες ειδήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευασμένων ειδήσεων χρησίμευσε για την προώθηση μιας αριστερής ατζέντας. Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2021, ανέφεραν έναν γιατρό που δεν υπάρχει για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη μεθόδων αντισύλληψης.

Σε ένα άλλο, που δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, επινόησε έναν ψηφοφόρο του Τραμπ που είπε ότι η κατανάλωση ούρων θεράπευσε τον COVID-19. Η Μιράντα έγραψε ένα ολόκληρο σημείωμα για αυτό το θέμα, γενικεύοντας και λέγοντας ότι όλοι οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίες.

Στις 11 Αυγούστου του περασμένου έτους, η USA Today δημοσίευσε μια ιστορία που ισχυριζόταν ότι «ακροδεξιοί φοιτητές» έκλεψαν μια σημαία LGBT που υψώθηκε στην πανεπιστημιούπολη και την αντικατέστησαν με μια σημαία της Συνομοσπονδίας. Οι πηγές που ανέφεραν ότι έδωσαν στοιχεία ότι αυτό συνέβη δεν υπήρχαν, ή ήταν κατασκευασμένες.

Όμως η κριτική δεν περιορίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα, ανέβαζε νέα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στις 4 Μαρτίου, το USA Today δημοσίευσε μια είδηση ​​υποστηρίζοντας ότι η ανάληψη από τη Ρωσία ενός ουκρανικού πυρηνικού αντιδραστήρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ευρώπη. Η είδηση ​​ανέφερε έναν «ειδικό επιστήμονα στο θέμα» που δεν υπήρξε ποτέ.

Μία από τις πιο πρόσφατες, με ημερομηνία 25 Μαρτίου, είχε δήθεν συνέντευξη από μια υποτιθέμενη ομάδα Ουκρανών που ζήτησαν να πολεμήσουν αντί να σταλούν σε καταφύγια. Η εσωτερική έρευνα της USA Today ανακάλυψε ότι αυτή η ομάδα δεν υπάρχει, και εφευρέθηκε.

Σαν να λέμε πως οι ελληνόφωνοι στα Ελληνικά Hoaxes επικαλούνται δίκες τους πήγες που ειναι γεμάτες ψέματα με δόλο για να βγαλουν ψεύτικες ειδήσεις αληθινές ειδήσεις απο ανεξάρτητες πήγες !

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Ρε μαστορα,κανε μας τη χαρη και μην πετας τη μπαλλα στα λαγκαδια.Θες να μας πεις οτι το συστημα Πετσα που διεστραβλωνειτα νεα,αποκρυπτει ειδησεις και"μαγειρευει"γεγονοτα,ειναι παλιοκουμμουνια;Επισης να εχεις υπ'οψη σου οτι τα αμερικανικα"αριστερα μιασματα"ειναι λιγο πιο δεξια απ τον Μπογδανο.Χωνεψτε το:Ο Κουλης ειναι χειροτερος απο την Αλωσι,την Μικρασιατικη καταστροφη,το Γ'Ραιχ και τους Βουλγαρους μαζι.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications