Πούτιν: «Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, η Ευρώπη θα γίνει στάχτη»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέπεμψε μια τέτοια απειλή για τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ το περασμένο Σάββατο, όταν δέχθηκε τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κύριος λόγος αυτής της συνάντησης ήταν η παράδοση των πυραύλων μικρού βεληνεκούς, Iskander-M, στη γειτονική χώρα. Αυτοί οι πύραυλοι είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Πούτιν και Λουκασένκο, μια ζωτική συμμαχία
«Τους επόμενους μήνες θα παραδώσουμε στη Λευκορωσία τα τακτικά συστήματα Iskander-M, τα οποία, όπως είναι γνωστό, μπορούν να χρησιμοποιούν ως βαλλιστικοί πύραυλοι και πυραύλους κρουζ, τόσο στη συνήθη διαμόρφωση όσο και στην πυρηνική», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ομοίως, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, που αποτελείται από την Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πούτιν: «Η Ευρώπη θα γινόταν στάχτη»
Το επιχείρημα που προβάλλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να δικαιολογήσει την παράδοση αυτών των πυραύλων είναι ότι το ίδιο κάνουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Πετώντας δηλαδή πάνω από τα σύνορα της Λευκορωσίας με αυτά τα αεροπλάνα και μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στις έξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, εξαπέλυσε την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου για τον οποίο κανείς δεν θέλει να ακούσει.

«Η Ευρώπη θα γίνει στάχτη σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν, αλλά είπε επίσης ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει ανάγκη» για μια τέτοια απάντηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέτρεψε τον Λουκασένκο να εκσυγχρονίσει τα αεροσκάφη του Su-25 και να ξεκινήσει τη διαδικασία εκπαίδευσης πιλότων. Ο Λουκασένκο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να «προσαρμόσει» τα αεροπλάνα που έχουν στη διάθεσή τους, ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές γιατί «δεν μπορείς να αστειευτείς με αυτές τις ενέργειες του ΝΑΤΟ».

Αυτοί οι πύραυλοι που δίνει η Ρωσία στη Λευκορωσία έχουν βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications