Πούτιν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα κοστίσουν στη Ε.Ε. πάνω από 400 δισ. δολάρια!

«Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να "κατακρημνίσει" τη ρωσική οικονομία με κυρώσεις απέτυχαν»

Τη ζοφερή πρόβλεψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να χάσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας των βαρέων κυρώσεών της κατά της Μόσχας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει», είπε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι «η Ευρωζώνη είχε επίσης τεράστιο πληθωρισμό από την έναρξη της “ειδικής επιχείρησής μας”» και πως «οι ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν μόνες τους ένα σοβαρό πλήγμα στη δική τους Οικονομία».

Κατηγόρησε δε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως «σωσίβιο» για να «κρύψει τους οικονομικούς λανθασμένους υπολογισμούς», ενώ υποστήριξε ότι «εξακολουθεί να σκέφτεται με όρους του 20ού αιώνα», κατηγορώντας ΗΠΑ και Ευρώπη ότι αντιμετωπίζουν τα άλλα έθνη σαν αποικίες τους.

Ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες είπε πως «δηλώνουν ότι έχουν σταλεί από τον Θεό στη Γη με τα ιερά τους συμφέροντα», υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να «κατακρημνίσει» τη ρωσική οικονομία με κυρώσεις απέτυχαν, καθώς «η Ρωσία έχει, πλέον, ξεπεράσει τον σκόπελο του πληθωρισμού». Τόνισε επίσης ότι «το ρούβλι είναι ισχυρό», ενώ πρόσθεσε πως «τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική σκηνή».

«Όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα επιτευχθούν»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν επανέλαβε τη δέσμευσή του να κατακτήσει την Ουκρανία και να την προσαρτήσει της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την εισβολή στην Ουκρανία στις 27 Φεβρουαρίου. «Όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης, φυσικά, θα επιτευχθούν. Και η εγγύηση για αυτό είναι το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας», είπε σχετικά.

Ο Πούτιν αρνήθηκε, επίσης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τις προμήθειες τροφίμων της Ουκρανίας, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιταριού στον κόσμο, που, λόγω των ρωσικών αποκλεισμών, δεν μπόρεσε να εξάγει τους πόρους της, γεγονός που προκάλεσε μια γενικευμένη κρίση, «εκτοξεύοντας» τις τιμές και απειλώντας την παγκόσμια τροφική αλυσίδα. Ο Ρώσος πρόεδρος, ισχυρίστηκε αντ’ αυτού ότι τα εν λόγω προβλήματα οφείλονται στην… κακοδιαχείριση από πλευράς Κιέβου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη ομιλία του Πούτιν στο πλαίσιο του φόρουμ καθυστέρησε να ξεκινήσει μια ολόκληρη ώρα λόγω επίθεσης Ουκρανών χάκερ, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει πως η σελίδα του φόρουμ υπέστη κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα διαπιστεύσεων και εισόδου των επισκεπτών του φόρουμ, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων σε σχέση με την πρόσβαση τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications