Πλεύρης: «Τα εμβόλια έχουν λιγότερη ασφάλεια… προστασία ήθελα να πω απέναντι στις νέες παραλλαγές»

Σε μία λανθάνουσα παραδοχή προχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid-19 με τα οποία η κυβέρνηση θέλει οι πολίτες να εμβολιαστούν και τέταρτη φορά (για κάποιους θα είναι η 5η). Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είπε:

«Έχουν λιγότερη ασφάλεια στις τελευταίες παραλλαγές που υπάρχουν», με τον δημοσιογράφο να τον διακόπτει και να του λέει «μη λέτε ασφάλεια, να λέτε προστασία, γιατί θα μαζευτούν οι πολίτες».

Ο υπουργός Υγείας για να διορθώσει άλλαξε την φρασεολογία του αποκαλώντας τα «ασφαλή», πως είναι όπως «όλα τα άλλα εμβόλια» αλλά και πως είναι τα πιο δοκιμασμένα εμβόλια παγκοσμίως».

«Στις ηλικίες 30-59 η Επιτροπή έχει πει πως δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά κάποιος μπορεί να κάνει το εμβόλιο», είπε στην συνέχεια με Μαρία Αναστασοπούλου να του λέει γελώντας: «Αν δεν υπάρχει κλινικό όφελος, τότε γιατί να το κάνω;» και ο συνάδελφος της ανταπαντάει επίσης γελώντας «Για εφέ» και ένας άλλος της λέει «για να παρτάρεις το καλοκαίρι». Καταλάβατε λοιπόν έτσι; Ψιλοκαταλάβατε, τι όχι;

Πλέον ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των εμβολίων φοβούνται ευθέως να υπερασπιστούν την υποτιθέμενη ασφάλειά τους μετά τις χιλιάδες αποδεδειγμένες παρενέργειες και θανάτους που έχουν προκαλέσει ενώ αμφισβητείται ακόμα και το όποιο υποτιθέμενο όφελος έχουν προσφέρει μέχρι τώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications