Πειραματόζωα: «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για το τι περιέχει η 4η δόση εμβολίου αλλά πρέπει να το κάνετε»

Τα εμβόλια- όσες δόσεις και να γίνουν – δεν προστατεύουν καθόλου από τη μείωση της διασποράς των παραλλαγών Όμικρον 4 και 5 (αλλά και των προηγούμενων όπως έχει αποδειχθεί), ενώ όπως παραδέχεται και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελός τους σε νεότερες ηλικίας, δηλαδή για τους κάτω των 60 ετών. Σαν να τους λένε δηλαδή κατάμουτρα ότι έχουν γίνει πειραματόζωα!

Οι πολίτες προφανώς φαίνονται μπερδεμένοι καθώς η ανακοίνωση της Επιτροπής έχει παραλείψει να πει πιο συγκεκριμένα ποιους αφορά αυτή η προαιρετική 4η δόση, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι από το φθινόπωρο όποιος δεν την κάνει θα αντιμετωπιστεί με τον γνωστό τρόπο: απαγορεύσεις, οικονομική εξόντωση κ.λ.π.

Από κει και πέρα αν κάποιος να θέλει να προχωρήσει σε μια νέα δόση, του λένε ξεκάθαρα πως ο ίδιος έχει την ευθύνη για ό,τι μέλλει γενέσθαι.

Το βασικό μήνυμα είναι ότι η επέλαση της επιδημίας δεν σταματά ούτε με την 4η δόση (!!!) και αυτό που χρειάζεται είναι η επαναφορά κάποιον απλούστερων μέτρων όπως η μάσκα και ο τακτικότερος έλεγχος.

«Δεν έχουμε επαρκή δεδομένα»

Η κυβέρνηση πέταξε το μπαλάκι στους πολίτες να αποφασίσουν σε ρόλο επιστήμονα αν θα τους ωφελήσει η 4η δόση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αποφάσισε να περάσει η χώρα ένα ανέμελο καλοκαίρι, προχωρώντας σε άρση όλων των μέτρων, τώρα, παρατηρώντας τον εφιάλτη της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας -με δεδομένο πλέον ότι η πλειοψηφία της χώρας είναι εμβολιασμένη και με επαναληπτικές δόσεις- πετάει το μπαλάκι στους πολίτες, με το υπουργείο Υγείας να εκδίδει μια άκρως χαοτική ανακοίνωση για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Χωρίς να έχει πέσει κανένα μέτρο στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα η επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έδωσε το «πράσινο φως» για εμβολιασμό με τέταρτη δόση των ηλικιών 30-59.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

Δηλαδή, το υπουργείο Υγείας λέει ότι ανοίγει την πλατφόρμα των εμβολιασμών για τέταρτη δόση (την οποία αναφέρει ως δεύτερη αναμνηστική) για τους κάτω των 60, ωστόσο μας ενημερώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο εμβολιασμός θα προσφέρει προστασία!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications