Το νέο σύστημα ελεγχόμενης διατροφής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και δεν θα σταματήσουν

«Όποιος ελέγχει την προσφορά τροφίμων ελέγχει τους ανθρώπους. Όποιος ελέγχει την ενέργεια μπορεί να ελέγξει ολόκληρες ηπείρους. Όποιος ελέγχει τα χρήματα μπορεί να ελέγξει τον κόσμο». Αυτό το απόφθεγμα του Henry Kissinger γίνεται όλο και πιο αληθινό κάθε εβδομάδα.

Ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, μετατρέψουν το ενεργειακό σύστημα σε συστήματα στα οποία εμπλέκονται όλοι, και έχουν πιέσει για να ελέγξουν τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ εκτελούν μεγάλο μέρος της.

Εάν ελέγχουν τους σπόρους, ελέγχουν τα τρόφιμα, και εάν ελέγχουν τα τρόφιμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή αναγνώριση για να ελέγξουν την πρόσβαση των καταναλωτών στα τρόφιμα. Καθώς ένα κύμα πυρκαγιών καταστρέφει ξαφνικά εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, κρέατος και λιπασμάτων, σε μια εποχή που οι αγρότες υποφέρουν και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ένα ολόκληρο σύστημα ανιχνεύσιμης υποδομής τροφίμων έχει ήδη κατασκευαστεί σε πολλές πόλεις και ανοίγει το δρόμο του σε όλο τον κόσμο.

Φανταστείτε μια μέρα που οι αγορές αγροτών δεν υπάρχουν πλέον, δεν θα μπορείτε να αγοράστε τίποτα πάρα μονο απο το ίδιο το σύστημα .

Για παράδειγμα, η νέα εγκατάσταση Bowery Farming στο Άρλινγκτον του Τέξας, θα μπορεί να τροφοδοτεί 16 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακτίνα 200 μιλίων. Αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες εταιρείες κάθετης γεωργίας με τεράστιες εγκαταστάσεις.

– Η AeroFarms, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη εσωτερική εγκατάσταση κάθετης γεωργίας στον κόσμο, ανέπτυξε από κοινού το πρώτο γονιδιακά επεξεργασμένο γεωργικό προϊόν CRISPR-Cas9, με εκατοντάδες να ακολουθούν τώρα, ενώ το National Geographic πιστεύει ότι η επεξεργασία γονιδίων είναι η επόμενη επανάσταση τροφίμων. Η AeroFarms εργάστηκε επίσης σε μια δοκιμή που χρηματοδοτήθηκε από το NIH (Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) για την παραγωγή πρωτεϊνών για εμβόλια Covid.

– Η Monsanto/Bayer δημιουργεί γενετικά επεξεργασμένους σπόρους για εταιρείες κάθετης γεωργίας, ενώ ο Bill Gates, τα ιδρύματα Rockefeller και η Παγκόσμια Τράπεζα ελέγχουν το 10% του παγκόσμιου βλαστικού πλάσματος και κατέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες σπόρων στον κόσμο. Η Bayer και η BASF, δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σπόρων στον κόσμο, δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κάθετης γεωργίας.

– Το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών) και ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών) έχουν ήδη εγκρίνει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, τα γενετικά τροποποιημένα βοοειδή και χρηματοδοτούν τους παγκοσμιοποιητές για την έρευνα και ανάπτυξη της κυτταρικής γεωργίας, καθώς και καλλιεργητές εσωτερικού χώρου και εταιρείες γενετικής, ενώ χαλαρώνουν τη ρύθμιση των προϊόντων με γονιδιακή επεξεργασία.

Μερικά κρίσιμα σημεία:
Η βιομηχανία τροφίμων μονοπωλείται ήδη από 10 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν τη Vanguard και τη BlackRock ως βασικούς μετόχους. Το 2014, υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, το Κογκρέσο ίδρυσε τον νόμο του Ιδρύματος για την Έρευνα Τροφίμων και Γεωργίας (FFAR) μέσω του Farm Bill, ο οποίος τελικά δημιούργησε έναν εξωκυβερνητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μια εκκίνηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από φορολογούμενους και άλλα εκατομμύρια με υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς .

Στις 2 Απριλίου 2019, η FFAR ανακοίνωσε την έναρξη της Κοινοπραξίας Precision Indoor Plants (PIP), μιας συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελείται από καλλιεργητές εσωτερικού χώρου, κτηνοτρόφους και εταιρείες γενετικής, συμπεριλαμβανομένων των AeroFarms, BASF, Benson Hill Biosystems, Fluence Bioengineering, Green Venus, Japan Plant Factory και Priva. Επικεντρώνονται σε πέντε βασικές καλλιέργειες: μαρούλι, ντομάτες, φράουλες, κόλιαντρο και βατόμουρα, με στόχο την προώθηση της ταχείας αναπαραγωγής και την αλλαγή των χημικών που παράγονται στα φυτά που επηρεάζουν τη γεύση, τη διατροφή και την ιατρική.

Ο Μπιλ Γκέιτς επιμένει ότι η ξηρασία και η κλιματική αλλαγή καταστρέφουν την ικανότητά μας να καλλιεργούμε και ότι το μέλλον θα αφορά πληθυσμούς που θα μετακινηθούν σε μητροπολιτικές πόλεις, όπου απαιτείται κάθετη γεωργία σε εσωτερικούς χώρους για τη διατροφή των ανθρώπων. Αν ισχύει αυτό, γιατί απέκτησε 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης την τελευταία δεκαετία ενώ επένδυσε και σε κάθετη καλλιέργεια εσωτερικού χώρου;

Ποιος θα έχει πρόσβαση υγιεινά προϊόντα που θα σερβίρουν στον Gates και στους λοιπούς συμμορίτες ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός θα τρώει γενετικά επεξεργασμένα προϊόντα που θα παραδίδονται στα τοπικά παντοπωλεία σούπερ μάρκετ κτλ και θα είναι προσβάσιμα μόνο με ψηφιακή ταυτότητα;

Με το μέλλον των τροφίμων να ριζώνει μέσω της κάθετης γεωργίας, τον Αύγουστο του 2020, η Monsanto/Bayer και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek εγκαινίασαν μια startup 30 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Unfold, αναπτύσσοντας νέες ποικιλίες σπόρων λαχανικών προσαρμοσμένων σε κάθετες φάρμες. Η Bayer παραχώρησε άδεια για τα δικαιώματα του γερμαπλάσματος σπόρων στο χαρτοφυλάκιο λαχανικών της.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2021, το USDA ζήτησε σχόλια σχετικά με την επισήμανση του κρέατος και των προϊόντων πουλερικών που προέρχονται από ζωικά κύτταρα, σε ένα δελτίο τύπου που κανείς δεν γνώριζε. Το εργοστάσιο παραγωγής κρέατος στο εργαστήριο Upside Foods μόλις ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με χρηματοδότηση από τον Bill Gates, την Temasek Holdings και άλλους 37 επενδυτές. Εν τω μεταξύ, το USDA συνεχίζει να πιέζει την επιτήρηση RFID των ζώων και να κάνει ό,τι μπορεί για να παρακολουθεί τους κτηνοτρόφους.

Το USDA και το FDA συμφωνούν πλήρως με τις γενετικές τροποποιήσεις. Πρώτα ήταν χοίροι, μετά σολομός και τώρα βοοειδή. Την 1η Φεβρουαρίου 2016, το Ινστιτούτο Good Food ξεκίνησε από τον Bruce Friedrich με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Open Philanthropy Project και το Y Combinator, με στόχο την «επανασχεδιασμό της παραγωγής κρέατος». Τον Οκτώβριο του 2021, το Good Food Institute γιόρτασε την επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων του USDA για τη δημιουργία του πρώτου Εθνικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο Tufts, για το βιομηχανικό κρέας.

Για να διασφαλιστεί ότι θα εκπληρωθούν όλοι αυτοί οι στόχοι και ότι θα υλοποιηθεί η ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030, η διακοπή της βιομηχανίας λιπασμάτων, της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και μια σειρά περιστασιακών πυρκαγιών στις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων θα βοηθούσαν στη σφράγιση της συμφωνίας.

Από τις αρχές του 2022, περισσότερες από δώδεκα μεγάλες μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και λιπασμάτων κάηκαν, Αριζόνα, Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μέιν, Νιου Χάμσαϊρ, Βόρεια Καρολίνα, Όρεγκον, Τέξας, Ουάσιγκτον και Ουισκόνσιν. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο σε αυτό.

Τον Φεβρουάριο, το εργοστάσιο λιπασμάτων Weaver στο Winston-Salem έπιασε φωτιά, κάηκαν αρκετές εκατοντάδες τόνοι νιτρικού αμμωνίας σε μια περίοδο που οι αγρότες ανησυχούσαν ήδη να το λίπασμα λόγω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας και πληθωρισμού. Έτσι, σε μια προσπάθεια να κάνει τα πράγματα χειρότερα, χωρίς καμία προειδοποίηση, στις 8 Απριλίου 2022, η Union Pacific άρχισε να επιβάλλει μειώσεις 20% στις σιδηροδρομικές αποστολές, χτυπώντας την CF Industries Holdings, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιπασμάτων στον κόσμο.

Η πίεση συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, από την κλοπή γης από την κυβέρνηση, την επιβολή περιορισμών και κανονισμών στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, στον έλεγχο δωρεάν νερού -ακόμη και του βρόχινου νερού- έως την πώληση περισσότερων από 35,2 εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης των ΗΠΑ σε ξένους επενδυτές, οι συμμορίτες όπως ο Μπιλ Γκέιτς που αγοράζει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης, καίει εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων ενώ παράγει προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και εμποδίζει τη μεταφορά κρίσιμων γεωργικών προμηθειών, όπως τα λιπάσματα, όλα αυτά ενώ χτίζει κάθετη γεωργία εσωτερικού χώρου με την υποστήριξη των συμμοριτών και δημιουργώντας νέα κανονισμούς για την ενέργεια και τις υποδομές.

Ενώ οι περισσότερες από 190 χώρες μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να παραχωρήσουν την εξουσία στον ΠΟΥ στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνθήκης για τις πανδημίες για τον έλεγχο του συστήματος υγείας και απαιτούν παγκόσμια εμβόλια και ψηφιακά πιστοποιητικά, έχουν ήδη ξεκινήσει το προγραμμα Rockefeller 10 -ετής Παγκόσμια Στρατηγική Γονιδιωματικής Επιτήρησης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications