Μάνα Τοπαλούδη: «Τα ισόβια έπρεπε να είναι ισόβια, αλλά δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους»

«Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα».Την ικανοποίησή της για την πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Εφετείου Αθηνών να κριθούν ένοχοι ο Ροδίτης και ο Αλβανός που βίασαν και σκότωσαν την κόρη της, εξέφρασε η η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η Κούλα Αρμουτίδου τόνισε ωστόσο ότι κατά την γνώμη της σε τόσο στυγερές δολοφονίες, τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και οι δράστες να μην βγαίνουν από την φυλακή, ωστόσο όπως σημείωσε «αυτοί είναι νόμοι του κράτους».

«Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της ελληνικής πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου», είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης και πρόσθεσε: «Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Τα ισόβια όμως οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνο στον χώρο της φυλακής ίσως συμμαζευτούν».

Η ίδια τόνισε ότι το φαινόμενο των γυναικοκτονιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα: «Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει. Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει. Όταν είναι υγιής και αξιοπρεπής και όταν περνάμε καλά δεν φεύγουμε. Κι εγώ απορώ, ο άντρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις; Επειδή δηλαδή παίρνει μια γυναίκα θα πρέπει να την έχει κτήμα ες αεί; Δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων:

«Αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλάω πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών και γυναικών. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτές τις μέρες θα είμαι εδώ και δίπλα μου έχω πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα επιτέλους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications