Ο ουρανός πάνω από μια κινεζική πόλη γίνεται ανεξήγητα κόκκινος

Σε ένα σπάνιο περιστατικό, κάτοικοι του λιμανιού Zhoushan, στην επαρχία Zhejiang της βορειοανατολικής Κίνας, έμειναν άναυδοι όταν ο ουρανός έγινε κόκκινος για λίγο το Σαββατοκύριακο. Ενώ κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν μια φωτιά εκτός ελέγχου, άλλοι απλώς υποστήριξαν ότι ήταν ένα σημάδι της ημέρας της αποκάλυψης.

Βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν από χρήστες του Διαδικτύου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter έδειχναν τον απέραντο ουρανό κόκκινο καθώς πολλοί ξεχύθηκαν από τα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν το περιεργο φαινόμενο στην κινεζική πόλη. Ένας χρήστης είπε ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι τόσο ενοχλητικό όσο αυτό. Ακόμη και κάποιοι μάρτυρες διαβεβαίωσαν ότι έπεσαν μεταλλικά σωματίδια, αν και αυτό το γεγονός δεν έχει επαληθευτεί.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι Κινέζοι μετεωρολόγοι έδωσαν γρήγορα μια ηλίθια εξήγηση για να αποτρέψουν τον πανικό να κυριεύσει τον πληθυσμό. Κατέληξαν, ή τουλάχιστον έτσι είπαν, ότι προήλθε από τα διαθλασμένα φώτα των τοπικών πλοίων στα χαμηλά σύννεφα της περιοχής.

Τα φώτα που έκαναν τον ουρανό κατακόκκινο προήλθαν από ένα αλιευτικό σκάφος που ψάρευε στα νερά του Ειρηνικού (!). Οι αρχές του Zhoushan επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπήρχε φωτιά στο λιμάνι την ώρα που ο ουρανός έγινε κόκκινος.

Επιπλέον, συνέχισαν διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε γεωμαγνητική και ηλιακή δραστηριότητα που θα μπορούσε να ήταν ένας πιθανός λόγος για τον οποίο ο ουρανός της Zhoushan έγινε κόκκινος. Κάποιοι τόνισαν ότι η ηλιακή και γεωμαγνητική δραστηριότητα, που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή στο χρώμα των ουρανών, στην πόλη-λιμάνι ήταν σταθερή όλο το Σάββατο και δεν καταγράφηκαν σημαντικές ανωμαλίες.

Πιο περίεργα φαινόμενα
Είναι ενδιαφέρον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Στις 10 Σεπτεμβρίου 1770, οι ουρανοί πάνω από την Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία έγιναν τρομακτικοί κόκκινοι για οκτώ νύχτες . Τότε δεν υπήρχαν ψαρόβαρκες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοιο φαινόμενο συμφωνα με τις γελοιότητες των ειδικών. Για σχεδόν τρεις αιώνες, αυτό το μυστηριώδες γεγονός είχε ξεχαστεί.

Ενώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο απόκοσμος κόκκινος ουρανός ήταν απλώς ένα φρικτό καιρικό γεγονός, άλλοι συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι βλέπουμε σημάδια των εσχάτων καιρών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications