Ανώτερος αξιωματούχος του Βατικανού στο Νταβός λέει ότι η Εκκλησία εφαρμόζει την ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Μιλώντας στο Vatican News, ο πάτερ Λεονίρ Κιαρέλο, Ανώτατος Στρατηγός της Εκκλησίας των Ιεραπόστολων του Αγίου Καρόλου (Σκαλαμπρινιάν), είπε ότι η Εκκλησία πρωτοστατεί στην εφαρμογή πολλών από τα παγκοσμιοποιητικά των συμμοριτών.

Ο Chiarello, ο οποίος διορίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο ως μέλος της Congregation for Institutes of Consecrated Life and Societies of Apostolic Life, εξήγησε ότι υπάρχουν οκτώ «θεμελιώδη ζητήματα» που εξετάζει το φόρουμ του Νταβός στην ετήσια συνάντησή του, συμπεριλαμβανομένων «του κλίματος και της φύσης «. δικαιότερη οικονομία… υγεία και υγεία, παγκόσμια συνεργασία και κοινωνία και ισότητα».

Πολλές «προκλήσεις» που θέλει να αντιμετωπίσει το φόρουμ, σύμφωνα με τον κληρικό, περιλαμβάνουν την κρίση του κορωνοϊού και τους πολέμους σε όλο τον κόσμο. Κυρίως, ο Chiarello είπε ότι η Εκκλησία πρέπει να συνεργαστεί με κοσμικούς οργανισμούς για να «χτίσει συναίνεση και μια κοινή ατζέντα για την αντιμετώπιση των θεμάτων της φροντίδας για τη φύση, την οικονομία, την εργασία, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική ισότητα. και τα άλλα θέματα που εξετάζονται από το φόρουμ».

Επιπλέον, ο Chiarello είπε ότι η Εκκλησία έχει δεσμευτεί να «εφαρμόσει πολιτικές και προγράμματα για να κάνει πράξη τα ζητήματα που εξετάζει το φόρουμ» και «να δημιουργήσει μηχανισμούς διεθνούς συνεργασίας και συνυπευθυνότητας με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων» των στόχων που καθορίζονται στο Ελβετικό συγκρότημα.

«Η Καθολική Εκκλησία έχει ήδη δεσμευτεί στα διάφορα ζητήματα που εξετάζονται στο φόρουμ, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο», επιβεβαίωσε.

Ο ιερέας αναφέρθηκε στην "προοπτική που προτείνει ο Πάπας Φραγκίσκος , αλλά πρότεινε ότι η "Καθολική Εκκλησία μπορεί να κάνει περισσότερα με τη δέσμευση για άλλες πρωτοβουλίες που ήδη υπάρχουν και με τη συμμετοχή πρωτοβουλιών άλλων κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων που αναπτύσσονται σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο».Η Καθολική Εκκλησία σκοπεύει να «εφαρμόσει πολιτικές και προγράμματα για να εφαρμόσει στην πράξη τα ζητήματα που εξετάστηκαν από το φόρουμ», δήλωσε.

Ο κληρικός του Βατικανού που παρευρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής του Νταβός του 2022, μια διάσκεψη που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που προωθεί μια τιμωρητική «πράσινη» ατζέντα, ανοιχτά σύνορα και διαχείριση «μελλοντικών πανδημιών», είπε ότι η Καθολική Εκκλησία είναι «προσηλωμένη στα διάφορα ζητήματα στο φόρουμ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications