Οι εξωγήινοι μετατρέπουν πλανήτες σε διαστημόπλοια για να ταξιδεύουν στο Σύμπαν

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «International Journal of Astrobiology» η Ιρίνα Ρομανόφσκαγια, ερευνήτρια του Houston Community College προτείνει μια νέα θεωρία όχι μόνο για την ύπαρξη προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών αλλά για τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται στο Σύμπαν.

Μέχρι σήμερα η κρατούσα άποψη είναι ότι αν υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι που έχουν αναπτύξει προηγμένο πολιτισμό για να καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Σύμπαν και να φτάσουν ως εμάς θα πρέπει να έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους να κατασκευάζουν διαστημόπλοια που να κινούνται με ταχύτητες που να πλησιάζουν αυτές του φωτός ή να έχουν βρει τρόπο να εκμεταλλεύονται εξωτικά κοσμικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα τις περίφημες σκουληκότρυπες, δηλαδή γέφυρες που ενώνουν δύο αντίθετα σημεία του χωροχρόνου.

Η ανακάλυψη πριν από πέντε χρόνια ενός μυστηριώδους λόγω σχήματος και προέλευσης διαστημικού βράχου στο ηλιακό μας σύστημα οδήγησε κάποιους στο να διατυπώσουν την άποψη ότι μπορεί αυτός ο περιπλανώμενος αστεροειδής να είναι στην πραγματικότητα ένα γρήγορο, ανθεκτικό και αόρατο για τους υποψήφιους παρατηρητές διαστημόπλοιο.

Η Ρομανόφσκαγια προτείνει τώρα ένα νέο μέσο μετακίνησης των εξωγήινων που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πολύ προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό. Σύμφωνα με την ερευνήτρια αυτοί οι εξωγήινοι είναι πιθανό να μπορούν να μετατρέψουν πλανητοειδή σώματα σε μέσα μετακίνησης τους στο Σύμπαν.

Η Ρομανόφσκαγια υποστηρίζει ότι ένας πολύ προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός που θέλει να αποικήσει άλλους κόσμους αρχικά θα επιλέξει ένα νάνο πλανήτη ή ένα πλανητοειδές σώμα που βρίσκεται στο πλανητικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί αυτός ο πολιτισμός. Τέτοια σώματα υπάρχουν σε αφθονία στο νέφος Οορτ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Στον νάνο πλανήτη ή το πλανητοειδές σώμα θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και μεγάλοι πληθυσμοί του εξωγήινου πολιτισμού και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κάποια τεχνολογία προώθησης σε συνδυασμό με βαρυτικά φαινόμενα θα μετατρέπουν τον πλανήτη σε ένα διαστημόπλοιο με το οποίο θα μετακινηθούν οι εξωγήινοι στο Σύμπαν.

Η ερευνήτρια θεωρεί ότι η χρήση ενέργειας προερχόμενη από πυρηνική σύντηξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σύστημα προώθησης του πλανήτη στην κατεύθυνση που επιθυμούν οι εξωγήινοι.

Να σημειωθεί ότι έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής περίπου πέντε χιλιάδες πλανήτες που εξαιτίας διαφόρων κοσμικών φαινομένων έχουν… εξορισθεί από το πλανητικό σύστημα στο οποίο ανήκουν και περιπλανιούνται στο Σύμπαν. Πρόσφατη μελέτη κάνει λόγο για περίπου 50 δισ. τέτοιου είδους πλανήτες στον γαλαξία μας. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιοι από αυτούς να αποτελούν οχήματα μεταφοράς εξωγήινων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications