Ο δήμαρχος της Τουρκίας λέει ότι ο αρχαίος ναός Göbekli Tepe μπορεί να χτίστηκε από εξωγήινους

Πολλοί όταν πουν κάτι περα απο αυτά που δεν λένε όλοι δεν είναι δημοφιλείς γισ να επανεκλεγούν, αλλά κάποιοι έχουν το θάρρος να μιλήσουν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, όπου είναι πιο πιθανό να γελοιοποιηθούν παρά να τους τιμήσουν.

Ο Zeynel Abidin Beyazgul είναι δήμαρχος της πόλης Urfa (Sanliurfa) στη νότια Τουρκία. Αυτή η πόλη είναι κυρίως γνωστή για το γεγονός ότι το αρχαίο συγκρότημα ναών Göbekli Tepe δεν ειναι πολύ μακριά από εκεί. Χτίστηκε πριν από περίπου 11-12 χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το παλαιότερο θρησκευτικό κτίριο στον κόσμο.

Το Göbekli Tepe αποτελείται από κυκλικές κατασκευές με διάμετρο 300 μέτρων, στο κέντρο των οποίων υπάρχουν αρκετές μεγάλες επεξεργασμένες πέτρινες πλάκες καλυμμένες με εικόνες και σχέδια ζώων.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η κατασκευή του ναού χτίστηκε από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες (οι γνωστέ ηλιθιότητες ), αλλά ο δήμαρχος Beyazgul είπε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι ο Göbekli Tepe πιθανώς να συνδέεται με εξωγήινους.

Συγκεκριμένα, ο Beyazgul επέστησε την προσοχή σε ένα ασυνήθιστο γλυπτό κοντά στο Göbekli Tepe και θεωρείται ότι ανήκει στο ίδιο αρχαίο συγκρότημα. Το γλυπτό αναπαριστά έναν άνδρα.

Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτό το γλυπτό βρισκόταν κάποτε στο κέντρο του Göbekli Tepe και μπορεί να αντιπροσώπευε έναν αρσενικό Θεό.

"Το άγαλμα Göbekli Tepe αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από ένα άτομο. Φαίνεται να έχει έρθει από κάπου άλλου. Μου θυμίζει έναν εξωγήινο", είπε ο δήμαρχος.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι ο Beyazgül το είπε όταν έδινε μια ομιλία για το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο του δήμου του και θέλησε να τονίσει το γεγονός ότι ο ναός 12.000 ετών έχει ακόμα πολλά μυστικά να αποκαλύψει.Επέστησε επίσης την προσοχή σε ένα περίεργο σχέδιο στις πέτρες, παρόμοιο με τρεις «τσάντες» .

«Οι κοινότητες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών κυνηγούσαν τα ζώα και χρησιμοποιούσαν το δέρμα τους ως ρούχα. Ωστόσο, όταν κοιτάμε έναν άλλο μονόλιθο, βλέπουμε τρεις σακούλες σκαλισμένες στην πέτρα, παρόμοιες με αυτές στον σύγχρονο κόσμο.

"Μένει να δούμε τι έγινε με αυτές τις τσάντες και σε τι χρησίμευαν. Μπορούμε επίσης να βρούμε μια εικόνα της ίδιας τσάντας από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά".Ο Beyazgul έδειξε μια φωτογραφία μιας «τσάντας» στο χέρι ενός αρχαίου κατοίκου της Αμερικής.

Και επιστρέφοντας στο άγαλμα του υποτιθεμένου άνδρα, ο δήμαρχος σημείωσε την παρουσία ενός ακατανόητου σχεδίου σε σχήμα V στο στήθος του:"Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής φορούσαν γούνα, αλλά εδώ βλέπουμε μοτίβα σε σχήμα V στο σώμα. Αν αυτοί οι οικοδόμοι ναών φορούσαν γούνα, ποιος αναπαρίσταται στο άγαλμα;"

Ο Beyazgül δεν είναι ο πρώτος, φυσικά, που διατύπωσε τη θεωρία ότι το Göbekli Tepe είναι ένα πολύ περίπλοκο κτίριο για πρωτόγονους κυνηγούς που έζησαν πριν από 12.000 χρόνια. Πολύ πριν τις πυραμίδες και το Στόουνχεντζ.

Πώς μπόρεσαν να επεξεργαστούν τις πέτρες τόσο καλά, να δημιουργήσουν όλα αυτά τα περίπλοκα πέτρινα σχέδια, να σύρουν τεράστιους λίθους στο σωστό μέρος, κ.λπ.; Και για τι;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications