Ο Πούτιν απειλεί με «αστραπιαία επίθεση» σε οποιαδήποτε χώρα παρέμβει στον πόλεμο στην Ουκρανία

Αστραπιαία επίθεση. Αυτή είναι η συνέπεια που θα έχουν άλλες χώρες με επέμβαση στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Συμβούλιο των Κοινοβουλευτικών στην Αγία Πετρούπολη.

«Αν κάποιος, θα το τονίσω ξανά, σκοπεύει να παρέμβει σε τρέχοντα γεγονότα από το εξωτερικό και να προκαλέσει κάτι απαράδεκτο για εμάς, όπως απειλές στρατηγικής φύσης, να ξέρετε ότι η απάντησή μας στις επόμενες επιθέσεις θα είναι γρήγορη και άμεση». υπερασπίστηκε ο Πούτιν. Λίγα λόγια μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παράδοση νέων όπλων για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Κρεμλίνο προειδοποιεί ξανά για το σενάριο που θα συνέβαινε σε περίπτωση παρέμβασης στην Ουκρανία από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε την περασμένη εβδομάδα για τον κίνδυνο ενός πιθανού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. «Το απαράδεκτο ενός πυρηνικού πολέμου είναι η θέση αρχών της Μόσχας, ο κίνδυνος μιας τέτοιας σύγκρουσης δεν πρέπει να υποτιμάται», είπε.

Από την άλλη, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ενώπιον της Ρωσικής Συνέλευσης ότι όλες οι προσπάθειες της Δύσης να θέσει όρια στη ρωσική οικονομία δεν είχαν αποτέλεσμα. «Οι προσπάθειες να μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν», είπε. Ορισμένες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση που επηρεάζουν όλους τους τύπους εξαγωγών και εισαγωγών, και που μέχρι σήμερα αντιπροσώπευαν μια καλή πηγή εισοδήματος για τα ρωσικά ταμεία

Επιπλέον, τόνισε ότι όλοι οι στόχοι που προτείνονται σε αυτή τη στρατιωτική επίθεση που αναπτύσσεται από τον ρωσικό στρατό στο ουκρανικό έδαφος θα επιτευχθούν. «Σίγουρα, η κάθε ένας από αυτούς θα πραγματοποιηθεί». Μια αποστολή που σύμφωνα με την άποψή του έχει τον εξής βασικό σκοπό. «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία», είπε ο Πούτιν.

Το Ντονμπάς έχει γίνει ο κύριος στόχος του Πούτιν μετά τον πρώτο μήνα του πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, η κατάσχεση του λιμανιού της Μαριούπολης ανακοινώθηκε από το ίδιο το Κρεμλίνο, αφού θα επέτρεπε τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου μεταξύ του Ντονμπάς και της χερσονήσου της Κριμαίας. Με αυτό θα έκλεινε και την έξοδο προς τη θάλασσα προς την Ουκρανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications