Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει ταυτοποιήσει όσους εμπλέκονται στη δημιουργία βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι εντόπισε άτομα που συμμετείχαν στη δημιουργία εξαρτημάτων για βιολογικά όπλα σε μυστικά εργαστήρια στην Ουκρανία.Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόκειται για επικεφαλής μονάδων και υπαλλήλους του Πενταγώνου και των βασικών εργολάβων του.

"Τα ακάλυπτα γεγονότα δείχνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου εξέταζε σοβαρά τη δυνατότητα χρήσης βιολογικών όπλων εναντίον του πληθυσμού του Ντονμπάς και της Ρωσίας. Στο εγγύς μέλλον θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της ανάλυσης των εγγράφων", το Υπουργείο Άμυνας Igor Konashénkov.

Στις 24 Μαρτίου, η Defense ανέφερε ότι το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, συμμετείχε στη χρηματοδότηση του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος του Πενταγώνου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, χρηματοδότησε τουλάχιστον 30 βιοεργαστήρια που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι, στο πλαίσιο των πληροφοριών που έλαβε, είναι απαραίτητο να ζητήσει διευκρινίσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι οι Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που προηγουμένως είχαν αναγνωριστεί από τη Μόσχα ως κυρίαρχα κράτη, χρειάζονται βοήθεια για την αντιμετώπιση της «γενοκτονίας» του Κιέβου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications