Οι ΗΠΑ προβλέπουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια

Ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, διαβεβαίωσε αυτή την Τρίτη ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει «για χρόνια», μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Milley έκανε αυτές τις δηλώσεις σε μια εμφάνιση μαζί με τον Υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin, στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών για να συζητήσουν τον στρατιωτικό προϋπολογισμό που ζητήθηκε από το Κογκρέσο για το οικονομικό έτος 2023, το οποίο ξεκινά τον Οκτώβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Bill Keating σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο Milley δήλωσε ότι θα είναι «μια σύγκρουση πολύ εκτεταμένη στο χρόνο».

«Νομίζω ότι μπορεί να μετρηθεί σε χρόνια τουλάχιστον, δεν ξέρω αν είναι μια δεκαετία, αλλά για χρόνια, σίγουρα», προέβλεψε ο στρατηγός, ο οποίος τόνισε ότι αυτό το γεγονός θα κάνει «το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και όλους τους συμμάχους που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα εμπλακούν για λίγο».

Τη Δευτέρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η Ρωσία «αναθεωρεί τους στόχους της» στον πόλεμο της Ουκρανίας και σχεδιάζει να επικεντρωθεί στα ανατολικά και σε μέρος του νότου αντί να προσπαθεί να εισβάλει σε ολόκληρη τη χώρα. , και προέβλεψε ότι η νέα φάση της σύγκρουσης θα είναι «μακράς διάρκειας».

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο Milley όσο και ο Austin παρατήρησαν αυτή την Τρίτη ότι η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά ότι το απέκλεισαν λόγω του κινδύνου άμεσης αντιπαράθεσης με τους Ρώσους.

Ο Milley υπενθύμισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν «ένας μακροπρόθεσμος στόχος του Πούτιν».

Ο στρατηγός έχει υποδείξει ότι μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα είχε οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, για την οποία ο ίδιος την αποθάρρυνε.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε νωρίς, δεν πρόκειται να βάλουμε δυνάμεις στην Ουκρανία για να πολεμήσουμε τη Ρωσία», συμφώνησε ο υπουργός Άμυνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications