Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πότε καταργούνται – Ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση

O Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους πολίτες άνω των 70 ετών, ενώ την Παρασκευή, θα μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και οι άνω των 60 ετών.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξήγησε πως η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτική, ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

«Πάμε για καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά»
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους υπογραμμίζοντας ότι «πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά».

Μιλώντας για το Πάσχα, σημείωσε ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications