Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Είμαι 20 χρόνια αστυνομικός. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία»

«Ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κάτι, απάντησε εκείνος αντί για εμάς»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση και του δεύτερου αστυνομικού στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. «Είμαι 20 χρόνια αστυνομικός. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία», υποστήριξε ο δεύτερος της ομάδας που έσπευσε στη μεζονέτα για τη δήθεν ληστεία που είχε σκηνοθετήσει ο συζυγοκτόνος.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον χώρο του εγκλήματος και μίλησε για απόλυτη ψυχραιμία, σχεδόν γαλήνη. «Ήταν σαν να είπε ό,τι έγινε, έγινε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία. Είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα αγανακτούσα, θα έλεγα “ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω;”».

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, «η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός “άστο τελείωσε” για τη γυναίκα του, ήταν σαν να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή “γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά”. Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδρασή του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη».

Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως αναγνώρισε το όπλο των ληστών. «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε, επίσης, το παράθυρο στο υπόγειο, που φαινόταν σαν να είχε τοποθετηθεί προσεκτικά κάτω από τους ληστές όταν εισήλθαν από αυτό στο σπίτι . Επίσης, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπό του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κάτι, απάντησε εκείνος αντί για εμάς. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία», επεσήμανε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;
Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δεν μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ό,τι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε εάν ο 34χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί κρεμασμένο και απάντησε πως από τον πιλότο δεν είχε υπήρχε καμία αντίδραση.

«Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά “τι έπαθα! ‘Εχασα τη γυναίκα μου”. Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία», επεσήμανε ο αστυνομικός.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications