«Αναπόφευκτη» η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κατά τον Πούτιν: «Μετατρεπόταν σε αντιρωσικό ορμητήριο»

«Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί - ή να συγκρατηθεί»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της χώρας στην Ουκρανία θα επιτευχθούν. Μιλώντας στο κοσμοδρόμιο Vostochny πριν από τη συνάντηση με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν «αναπόφευκτη» επειδή η Δύση μετατρέπει την Ουκρανία σε «αντιρωσική βάση».

«Η Ουκρανία μετατρεπόταν σε αντιρωσικό ορμητήριο, τα βλαστάρια του εθνικισμού και του νεοναζισμού καλλιεργήθηκαν προσεκτικά εκεί, τα βλαστάρια που υπήρχαν, εδώ και πολύ καιρό. Ο νεοναζισμός ειδικά αναπτύχθηκε και η σύγκρουση της Ρωσίας με αυτές τις δυνάμεις ήταν αναπόφευκτη, το μόνο που έλειπε ήταν να επιλεγεί η ώρα της επίθεσης», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί – ή να συγκρατηθεί»
Στη συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Μόσχας θα αποτύχουν, αναφέροντας την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει θεαματικά άλματα προς τα εμπρός σε δύσκολες συνθήκες.

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, ότι «δεν θα εξαρτηθεί ποτέ ξανά από τη Δύση» αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της επέβαλαν εξοντωτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε», τόνισε με νόημα ο Ρώσος Πρόεδρος. «Είναι αδύνατο να απομονώσεις σοβαρά κανέναν στον σύγχρονο κόσμο – ειδικά μια τόσο τεράστια χώρα όπως η Ρωσία».

«Οι στόχοι είναι απολύτως σαφείς, είναι ευγενείς»
Ο Πούτιν επαίνεσε τις ενέργειες του ρωσικού στρατού λέγοντας ότι οι στρατιώτες πολεμούν «θαρραλέα και ικανά».

Είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιτύχουν τους στόχους τους. Οι στόχοι είναι απολύτως σαφείς, είναι ευγενείς. Ο κύριος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Ντόνμπας, οι άνθρωποι του Ντόνμπας, το οποίο αναγνωρίσαμε, έπρεπε να το κάνουν επειδή οι αρχές του Κιέβου, πιεσμένες από τη Δύση, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ με στόχο την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications