Covid: όταν οι «ψευδείς ειδήσεις» είναι η επίσημη γραμμή

Η ηλιθιότητα της ασυμπτωματικής μετάδοσης μετέτρεψε όλους τους πολίτες σε πιθανή απειλή, λέει ο καθηγητής Aaron Kheriarty. Μια δικαιολογία για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς, αυτός ο μύθος επινοήθηκε από το περιοδικό «New England Journal of Medicine» από μια υπόθεση, η οποία αργότερα αποδείχθηκε ψευδής. Η έγκριση των «ειδικών» γιατρών είναι ένα «επαίσχυντο και ασυγχώρητο σκάνδαλο».

Η εφεύρεση της ασυμπτωματικής μετάδοσης έχει πολύ πιο σοβαρές και εκτεταμένες συνέπειες από ό,τι θα μπορούσε κανείς να υποψιαστεί. Αυτή η μακάβρια ιδέα που επινοήθηκε εν μέσω της πανδαισίας του Covid, άλλαξε εντελώς τις έννοιες της υγείας και της ασθένειας που είχαμε μέχρι τότε. Αλλά, επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για να διαταχθούν οι περιορισμοί και ο εμβολιασμός των παιδιών, όλα τα μέτρα χωρίς επιστημονική βάση.

«Στο παρελθόν, ένα άτομο εθεωρείτο ότι είναι υγιές μέχρι να αποδειχτεί άρρωστο. Εάν δεν πας στη δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειαζόσουν πιστοποιητικό από γιατρό που να δηλώνει ότι είσαι άρρωστος . Κατά τη διάρκεια του Covid, τα κριτήρια αντιστράφηκαν: αρχίσαμε να λέμε ότι οι άνθρωποι ήταν άρρωστοι μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι υγιείς.

Για να επιστρέψετε στην εργασία σας χρειαζόσασταν ένα αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό», προειδοποιεί ο Δρ. Aaron Kheriaty, πρώην καθηγητής ψυχιατρικής στο University of California-Irvine (UCI) School of Medicine και διευθυντής ιατρικής δεοντολογίας στο UCI Health, σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Brownstone.

«Το φάντασμα ότι τα άτομα χωρίς συμπτώματα είναι δυνητικά επικίνδυνα -που δεν είχε ποτέ καμία επιστημονική βάση- μετέτρεψε όλους τους πολίτες σε πιθανή απειλή για την ίδια τους την ύπαρξη», προσθέτει ο καθηγητής, ο οποίος στο κείμενό του θυμίζει τη διαδοχή γεγονότων που οδήγησαν την κοινωνία να πιστέψει αυτή η ψευδής υπόθεση.

Τον Ιανουάριο του 2020, ακριβώς στην αρχή της πανδημίας, το New England Journal of Medicine δημοσίευσε μια επιστολή που υποδηλώνει την πιθανότητα μετάδοσης του Covid από άτομα που δεν εμφάνιζαν κανένα σύμπτωμα της νόσου. Αυτό το άρθρο βασίστηκε σε μία αναφορά περίπτωσης, γράφει ο Kheriaty.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), μίλησε αργότερα με το άτομο που κατονομάζεται στην αναφορά του κρούσματος, το οποίο φέρεται να ήταν ο ασυμπτωματικός διαδότης και διευκρίνισε ότι είχε συμπτώματα όταν συνάντησε το δεύτερο άτομο που αναφέρεται στο άρθρο. «Επομένως, αυτή η αναφορά περιστατικού, που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο διάσημα ιατρικά περιοδικά του κόσμου, ήταν ένας ψευδής συναγερμός. Όμως, ανεξάρτητα από αυτό, γεννήθηκε ο μύθος της ασυμπτωματικής μετάδοσης»,λέει ο ακαδημαϊκός.

Στις 8 Ιουνίου 2020, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε ότι τα ασυμπτωματικά άτομα θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Την ίδια μέρα, η Maria Van Kerkhove, τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για την πανδημία του Covid, διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι που έχουν covid χωρίς συμπτώματα «πολύ σπάνια» μεταδίδουν τη νόσο σε άλλους.

«Ο ΠΟΥ ανακάλεσε την αρχική του ανησυχητική δήλωση μια μέρα αργότερα. Εβδομάδες αργότερα, η Kerkhove πιέστηκε από το ίδρυμα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου του Χάρβαρντ για την Παγκόσμια Υγεία, να ανακαλέσει τη δήλωσή της ότι η ασυμπτωματική μετάδοση ήταν πολύ σπάνια, λέγοντας ότι η κριτική επιτροπή ήταν ακόμα έξω…», λέει ο Kheriaty, ο οποίος επισημαίνει ότι ο αρχικός ισχυρισμός του Kerkhove - λέγοντας ότι η ασυμπτωματική εξάπλωση δεν ήταν κινητήριος παράγοντας της πανδημίας , όπως είναι πλέον σαφές. «Δεδομένου ότι κανένας αναπνευστικός ιός στην ιστορία δεν είναι γνωστό ότι εξαπλώνεται ασυμπτωματικά, αυτό δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν», προσθέτει.

Ο Kheriaty τονίζει ότι η ζημιά είχε ήδη γίνει και ότι τα ΜΜΕ -όπως πάντα- δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν την ιστορία της απειλής του ασυμπτωματικού. Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό, αυτή είναι μια «ιδανική» στρατηγική για τον έλεγχο του πληθυσμού. «Θα ήταν δύσκολο να επινοηθεί μια καλύτερη μέθοδος από τον διάχυτο μύθο της ασυμπτωματικής μετάδοσης σε συνδυασμό με την καραντίνα των υγιών για να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό και να διχάσουν. Οι άνθρωποι που φοβούνται όλο τον κόσμο, που κλειδώνονται, που απομονώνονται για μήνες πίσω από οθόνες, είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν», γράφει ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ο οποίος τονίζει ότι μια κοινωνία που βασίζεται στην «κοινωνική αποστασιοποίηση» είναι μια αντίφαση είναι ένα είδος αντικοινωνίας.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δρ. Paul Elias Alexander, πρώην σύμβουλος για τον Covid-19 για τον ΠΟΥ/PAHO και για τις Ηνωμένες Πολιτείες Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), αναφέρεται στο ψέμα της ασυμπτωματικής μετάδοσης του covid σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ισχυρισμός της ασυμπτωματικής εξάπλωσης ήταν εξαρχής ψευδής και χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τα lockdown. Δεν είχε, και δεν έχει και σήμερα, καμία βάση. Αυτό ήταν μέρος της πανδημίας διαφθοράς», υπογραμμίζει ο Alexander, ο οποίος επισημαίνει ότι αφού εξέτασαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους 16 μήνες, μπορούν με ασφάλεια να επιβεβαιώσουν ότι ήταν μια ψευδής αφήγηση για lockdown. Η αποστασιοποίηση και οι πολιτικές κλεισίματος των σχολείων προκάλεσαν συντριπτική ζημιά στην κοινωνία, προκαλώντας τεράστιο κακό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο.

Ο Alexander το αποκαλεί «επαίσχυντο και ασυγχώρητο σκάνδαλο» ότι η Αμερικανική Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας και οι παράλογοι, και αντιεπιστημονικοί «ειδικοί» γιατροί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ψέμα για να παραλύσουν την κοινωνία, προκαλώντας τόσες καταστροφές ζωών, πλούτου και περιουσίας. «Αυτή η απάντηση στην πανδημία βασίστηκε στη διαφθορά και σίγουρα υπήρχαν άλλα συστατικά εκτός από την επιστήμη στην όλη διαδικασία», τονίζει.

Ο πρώην σύμβουλος του WHO/PAHO τονίζει ότι η απάντηση στον Covid-19 δεν θα έπρεπε ποτέ να βασίζεται στις υποθέσεις και τις εικασίες αυτών των «ειδικών», πολύ περισσότερο στις ιδιοτροπίες τους. «Αυτή δεν είναι έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία. δεν είναι επιστήμη. Η εικασία και η υπόθεση δεν είναι επιστήμη. Η Task Force απέτυχε καταστροφικά και δεν πρέπει να της επιτραπεί να ξαναγράψει την ιστορία της».

Το ζήτημα της «ασυμπτωματικής εξάπλωσης» ήταν τόσο σημαντική πτυχή των πολιτικών αποφάσεων σχετικά με την πανδημία που δεν μπορούσε να βασίζεται σε «πιθανότητες» ή υποθέσεις.Αυτοί οι παράλογοι και αντιεπιστημονικοί ιατροί εμπειρογνώμονες, έκαναν την «ασυμπτωματική εξάπλωση» τον ακρογωνιαίο λίθο του κοινωνικού lockdown, και το έκαναν χωρίς καμία αξιόπιστη βάση. Δεν υπήρχαν σκληρά δεδομένα ή στοιχεία για να το υποστηρίξουμε, και ακόμα κι αν αυτό θεωρείτο για αρκετές εβδομάδες, ακόμα κι αν αρχικά είχε ληφθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση και αυτό ήταν λογικό, χρησιμοποιήσαμε και διατηρήσαμε αυτήν την ψευδή αφήγηση για πάρα πολύ καιρό για να διατηρήσουμε δρακόντειοι περιορισμοί κλειδώματος και τιμωρία που δεν είχαν βάση. Ως αποτέλεσμα, χάθηκαν ζωές».

Ο καθηγητής είναι πεπεισμένος ότι πίσω από τα μέτρα που επιβλήθηκαν κρυβόταν απάτη. «Αυτοί οι τρελοί του lockdown, αυτοί οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες, προσποιήθηκαν ότι δεν υπήρχε κανένα κακό στα lockdown τους. Ήταν σκόπιμο κακό . Σημειώστε την επιδείνωση της υγείας λόγω της απομόνωσης του lockdown (κόστος ψυχικής υγείας, άνοια), αδράνεια, απώλεια εκπαίδευσης λόγω κλεισίματος σχολείων, απώλεια υγειονομικής περίθαλψης, απώλεια εργασίας και απώλεια εισοδήματος».

Ο Alexander παραθέτει στο άρθρο του μια σειρά μελετών που επιβεβαιώνουν ότι η ασυμπτωματική μετάδοση είναι ανοησία. Ο πρώην σύμβουλος αναφέρει επίσης μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature, η οποία δεν βρήκε περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης μεταξύ των ασυμπτωματικών θετικών και των 1.174 στενών επαφών των κρουσμάτων, σε ένα βασικό δείγμα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.Ο Alexander πιστεύει ότι «αυτό το ζήτημα της ασυμπτωματικής εξάπλωσης είναι το κλειδί που χρησιμοποιείται για τον εξαναγκασμό του εμβολιασμού στα παιδιά. Ωστόσο, η επιστήμη παραμένει αντίθετη με αυτήν την προτεινόμενη πολιτική εντολή».

Κλείνοντας, ο πρώην σύμβουλος προτρέπει το CDC και το NIH να ξαναχτίσουν την αξιοπιστία που κατέστρεψαν. «Ας ελπίσουμε ότι η FDA μπορεί να απομακρυνθεί από εσάς και να επιστρέψει στο να παίξει τον μη πολιτικό ρυθμιστικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει, για την ασφάλεια του έθνους. Λέτε ότι «ακολουθείτε την επιστήμη». Λοιπόν, αποδείξτε το», προκαλεί ο Alexander , ο οποίος καταλήγει θρηνώντας: « ντροπή για όλους εσάς, τους λεγόμενους «ειδικούς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications