Προειδοποιούν ότι η επανεκκίνηση του Large Hadron Collider μπορεί να ανοίξει μια πύλη σε μια άλλη διάσταση

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC, για το ακρωνύμιό του στα αγγλικά) ξεκίνησε ξανά αυτήν την Παρασκευή μετά από μια παύση τριών ετών, με στόχο να λύσει ένα επιστημονικό πρόβλημα σχετικά με το εάν μια μυστηριώδης ανωμαλία θα μπορούσε να υποδεικνύει την ύπαρξη μιας πέμπτης θεμελιώδους δύναμης της φύσης. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα προηγούμενα ευρήματα θα χρησιμεύσουν για να παραδώσουν μια δεύτερη ανακάλυψη υπερπαραγωγής, περισσότερο από μια δεκαετία μετά το μποζόνιο Χιγκς.

Μέχρι τώρα, όλες οι ανακαλύψεις του LHC, συμπεριλαμβανομένου του Higgs, είχαν προσαρμοστεί στο λεγόμενο τυπικό μοντέλο. Αυτή ήταν η καθοδηγητική θεωρία της σωματιδιακής φυσικής από τη δεκαετία του 1970, αλλά είναι γνωστό ότι είναι ελλιπής επειδή δεν μπορεί να εξηγήσει μερικά από τα βαθύτερα μυστήρια στη φυσική, όπως η φύση της σκοτεινής ύλης.

Ωστόσο, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στο πείραμα LHCb, ένας από τους τέσσερις τεράστιους ανιχνευτές σωματιδίων στο CERN, που βρίσκεται στην Ελβετία, φάνηκε να δείχνουν ότι τα σωματίδια συμπεριφέρονταν με τρόπο που δεν μπορούσε να εξηγηθεί από το τυπικό μοντέλο.

Πριν κλείσει το LHC για αναβάθμιση το 2018, η ομάδα συνέλεξε αρκετά δεδομένα για να υποδηλώσει ότι οι πιθανότητες ήταν περίπου χίλιες προς μία ότι το αποτέλεσμα συνέβη τυχαία. Τον περασμένο χρόνο, οι προσδοκίες αυξήθηκαν με συναρπαστικές νέες ιδέες για τη φυσική πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο που παρατηρήθηκε σε άλλα πειράματα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ανεξήγητων ευρημάτων από το Fermilab στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί στον τομέα προειδοποιούν ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων θα ανοίξει μια «πύλη στην κόλαση» ως μέρος μιας πιο απαίσιας ατζέντας. Προφανώς, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας (CERN) ελπίζει να βρει άλλες διαστάσεις και να ανοίξει πύλες σε αυτές τις διαστάσεις.Έτσι, το CERN θα προσπαθήσει ενεργά να ανοίξει μια πύλη στο πνευματικό βασίλειο όπου βρίσκονται οι δαίμονες .

Η καταστροφή της Γης
Ανεξάρτητα από το αν η επανεκκίνηση του LHC μπορεί να ανοίξει μια πύλη σε άλλη διάσταση, υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε. Όπως έχουμε αναφέρει και πριν, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων είναι επίσης ο πιο ισχυρός επιταχυντής σωματιδίων στον πλανήτη. Και αυτό τον καθιστά πιθανό κίνδυνο όχι μόνο για τον εαυτό του ή για το άμεσο περιβάλλον του στην Ελβετία, αλλά και για τη Γη και ίσως ακόμη και για τη δική μας πραγματικότητα.

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Λόρδος Μάρτιν Ρις αποκάλυψε το 2018 τρεις τρόπους με τους οποίους ο επιταχυντής θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή κοσμικών διαστάσεων. Ο Ρις προειδοποίησε για την πιθανότητα τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο LHC να σχηματίσουν μια μαύρη τρύπα που θα απορροφούσε τα πάντα γύρω της.

Και αν μια αποκάλυψη δεν συμβεί μέσα από μαύρες τρύπες, είναι επίσης κατανοητό ότι η Γη θα συμπιεστεί σε μια «υπερπυκνή σφαίρα διαμέτρου περίπου εκατό μέτρων». Αυτό θα μπορούσε να συμβεί λόγω των υποατομικών κουάρκ που δημιουργούνται από τον LHC, ο οποίος συντρίβει σωματίδια μεταξύ τους σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Τα κουάρκ θα μπορούσαν να επανασυναρμολογηθούν σε εύστοχα ονομαζόμενα (και επί του παρόντος υποθετικά) σωματίδια που ονομάζονται ξένα σωματίδια, τα οποία, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους σε μια νέα, εξαιρετικά συμπιεσμένη μορφή ύλης. Τότε η Γη δεν θα ήταν μεγαλύτερη από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Βρετανός αστροφυσικός εξήγησε ότι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, το κενό του διαστήματος δεν γεμίζει στην πραγματικότητα με τίποτα άλλο παρά με κενό. Το κενό περιέχει όλες τις δυνάμεις και τα σωματίδια που διέπουν τον φυσικό κόσμο. Και είναι πιθανό το κενό που μπορούμε να παρατηρήσουμε να είναι στην πραγματικότητα εύθραυστο και ασταθές.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας επιταχυντής δημιουργεί συγκεντρωμένη ενέργεια με σύγκρουση σωματιδίων, μπορεί να προκαλέσει μια «μετάβαση φάσης» που θα έσπασε τον ιστό του διαστήματος. Αυτή θα ήταν μια κοσμική καταστροφή, όχι απλώς μια επίγεια.

Όχι μόνο υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει μια πύλη σε άλλες πραγματικότητες της ύπαρξης όπου μπορούν να κατοικήσουν κολασμένα όντα , αλλά θα μπορούσε επίσης να εκπληρώσει ορισμένες από τις προειδοποιήσεις του Λόρδου Μάρτιν Ρις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications