Βίντεο με υπερηχητικό πύραυλο Zircon δημοσίευσαν οι Ρώσοι: «Μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε πέντε λεπτά»

Σοκ προκάλεσε στον βρετανικό Τύπο το βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι και το οποίο δείχνει την εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon, με την Sun να αναφέρει ότι «μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο μπορεί να εκληφθεί και ως μήνυμα προς τη Δύση και το οποίο είναι στην κατεύθυνση «αν εμπλακείτε στον πόλεμο με την Ουκρανία θα ζήσετε καταστάσεις που δεν τις έχετε φανταστεί». Όπως εκείνο το μήνυμα του Βλάντιμιρ Πούτιν το βράδυ της ανακοίνωσης της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι TV Zvezda της Ρωσίας, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ένα βίντεο για τα «μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon».

Τα πλάνα που είναι μονταρισμένα από διάφορες λήψεις δείχνουν τον «ασταμάτητο» πύραυλο Zircon των 9 mach να εκτοξεύεται από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Λευκή Θάλασσα. Ο Zircon τέθηκε σε λειτουργία εσπευσμένα φέτος, με τον ίδιον τον πρόεδρο της Ρωσίας μάλιστα να κάνει λόγο για «επιτυχημένες δοκιμές. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας, ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ασφάλειας της Ρωσίας, για την αύξηση της αμυντικής ικανότητας μας».

«Θα καταλάβετε την εκτόξευσή αφού σας έχει χτυπήσει»

Οι Ρώσοι ειδικοί λένε ότι τέτοιον πύραυλο δεν διαθέτει η Δύση: «Η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Zircon είναι τόσο υψηλή που εμποδίζει το σύστημα αεράμυνας του αντιπάλου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πρόσκρουσή του. Στην πραγματικότητα, η εκτόξευση του θα γίνει γνωστή μόνο αφού χτυπηθεί ο στόχος» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Ο πύραυλος Zircon έχει επίσης «μεταβλητή τροχιά» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του: «Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. Θα τον δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο», είπε ο διοικητής της φρεγάτας, πρώτος κυβερνήτης Igor Krokhmal.

Ενώ το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις, πολλοί πιστεύουν ότι χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο και πιθανώς είχε εσκεμμένα κρατηθεί για να βγει αργότερα, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της Μόσχας.

Ο πύραυλος Zircon «χαιρετίστηκε» από την κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Μόσχας ως το όπλο «επιλογής του Πούτιν» με το οποίο μπορεί να εξαφανίσει αμερικανικές πόλεις σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications