Επίθεση Α.Μπλίνκεν σε Β.Πούτιν: «Η Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει – Εσύ όχι»

Σε μια πολύ επιθετική δήλωση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέρχεται στην 21η ημέρα, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο CNN ότι «πρώτα απ’ όλα, θα υπάρξει μία Ουκρανία, μία ανεξάρτητη Ουκρανία, πολύ περισσότερο από ό,τι θα υπάρξει ένας Βλαντιμίρ Πούτιν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ουκρανία θα είναι εκεί και κάποια στιγμή ο Πούτιν δεν θα είναι».

Επίσης, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους και καταστροφές αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσος θάνατος και καταστροφή προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας στο μεταξύ και αυτό είναι για το οποίο εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε ώστε να περιορίσουμε, να σταματήσουμε, να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που επέλεξε η Ρωσία», τόνισε ο Μπλίνκεν.

«Και το κάνουμε αυτό μέσω της υποστήριξης που παρέχουμε στην Ουκρανία κάθε μέρα. Το κάνουμε αυτό με την πίεση που ασκούμε στη Ρωσία κάθε μέρα».

Τέλος, ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα του ο θάνατος και η καταστροφή να τελειώσουν έστω και «αργά, παρά αργότερα…».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications