Η Ταϊβάν ανακοινώνει για πρώτη φορά ότι ο «πύραυλος Xiongsheng» μπορεί να φτάσει στην Κίνα

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι διαθέτει πύραυλο με την κωδική ονομασία "Xiongsheng Missile" με εκτιμώμενο βεληνεκές από 1.000 έως 1.200 χιλιόμετρα, ο οποίος μπορεί να πλήξει μεγάλες εγκαταστάσεις στην Κίνα.

Σύμφωνα με την κινεζική έκδοση της VOA, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν αποκάλυψε σε έκθεσή του ότι προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη στρατιωτική πίεση της Κίνας και να ενισχύσει αποτελεσματικά τη μαχητική της ισχύ , έκανε παραγωγή διαφόρων τύπων πυραύλων της.

Η έκθεση αναφέρει ότι οκτώ προϊόντα και 10 κιβώτια όπλων και εξοπλισμού που περιλαμβάνονται στον «Ειδικό προϋπολογισμό για αυξημένη ισχύ μάχης στη θάλασσα και τον αέρα» έχουν παραχθεί μαζικά φέτος. Αυτοί είναι οι πύραυλοι αεράμυνας Tiangong-3, οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι Xiongsen Chao Sonic και οι μυστηριώδεις πύραυλοι Xiongsheng, ελάχιστα γνωστοί στον έξω κόσμο.

Ο πύραυλος Xiongsheng είναι ένα όπλο ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς που χρησιμοποιείται κυρίως για να επιτεθεί στους στρατηγικούς στόχους του εχθρού και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αντίστασης.

Το Reuters επικαλέστηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ότι η τρέχουσα ετήσια παραγωγή διαφόρων τύπων πυραύλων της Ταϊβάν είναι περίπου 207, αλλά από φέτος, η ετήσια παραγωγή πυραύλων θα αυξηθεί σε 497, υπερδιπλάσια από την αρχική παραγωγή.

Λίγες μέρες μετά την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, την 1η Μαρτίου, μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου του αμερικανικού στρατού και ασφάλειας, με επικεφαλής τον Mike Mullen, πρώην πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, επισκέφτηκε την Ταϊβάν και συναντήθηκε με τον ηγέτη του νησιού. Στη συνάντηση με τον Mullen, ο Tsai Ing-wen είπε ότι η στρατιωτική απειλή της Κίνας αυξάνεται, αλλά η Ταϊβάν θα υπερασπιστεί την ελευθερία και τη δημοκρατία της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications