Πούτιν: κυρώσεις κατά του Μπάιντεν, τον γιο του Χάντερ  τη Χίλαρι Κλίντον και άλλων  κυβερνητικών στελεχών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά σημαντικών κυβερνητικών στελεχών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, επηρεάζοντας άμεσα τον στενό κύκλο του Τζο Μπάιντεν.

Αυτοί που επλήγησαν είναι ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο νυν υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Άλλοι στη λίστα περιελάμβαναν τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Daleep Singh, την επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, τη Samantha Power, την υφυπουργό Οικονομικών, Adewale Adeyemo και τον επικεφαλής της τράπεζας εξαγωγών-εισαγωγών των ΗΠΑ, Challenge Jo Lewis.

Oi κυρώσεις ήταν απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος σε Ρώσους αξιωματούχους εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε αργότερα τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στη λίστα με τους υπόδικους.

Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι αυτά τα άτομα δεν θα μπορούν να έχουν περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία, τα οποία κυμαίνονται από μετοχές σε ρωσικές εταιρείες έως ακίνητα σε ρωσικό έδαφος. Αυτό επηρεάζει κυρίως την οικογένεια Μπάιντεν, η οποία είχε εκτεταμένες οικονομικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Μάλιστα, ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου, είναι συνιδρυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Rosemont Seneca, η οποία λειτουργούσε για χρόνια στη Ρωσία και σύμφωνα με έκθεση της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβε 3,5 εκατομμύρια δολάρια από την Έλενα Μπατουρίνα, τη σύζυγο. του δημάρχου της Μόσχας.

Όσοι υφίστανται κυρώσεις επίσης δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία όσο βρίσκονται σε αυτή τη «μαύρη λίστα», κάτι που θα επηρεάσει ξανά τον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε ότι εργαζόταν στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία με τον πατέρα του όταν ήταν αντιπρόεδρος .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Χάντερ ξανάρχιζε περίεργες και παράνομες δραστηριότητες σε ρωσικό έδαφος τώρα που ο πατέρας του είναι πρόεδρος, και παρόλο που η Γερουσία επρόκειτο να υποβάλει την καταγγελία της στην Εισαγγελία, η άφιξη του Μπάιντεν στην εξουσία το 2021 και η νίκη με νοθείες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, έθαψαν όλες τις έρευνες .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications