Χιόνια στην Αττική – Με αλυσίδες η κυκλοφορία από τη γέφυρα Καλυφτάκη

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από σήμερα τη χώρα και φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αλλά και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» χτυπά όμως την Αττική, όπου ήδη πέφτουν τα πρώτα χιόνια και στα βόρεια προάστια. Χιονόπτωση μέχρι και το κέντρο της Αθήνας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα με ένα μικρό διάλειμμα την Παρασκευή για την έλευση του νέου κύματος από το Σάββατο.

Άνοιξε αλλά με αλυσίδες η κυκλοφορία από τη γέφυρα Καλυφτάκη .Λίγο μετά τις 7 δόθηκε εντολή να κλείσει η Εθνική Οδός για όλα τα οχήματα από την γέφυρα Καλυφτάκη έως και τα Οινόφυτα, ωστόσο λίγο αργότερα άνοιξε με την υποχρέωση η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία επιτρέπει τη διέλευση μόνο των οχημάτων που έχουν αλυσίδες και ήδη έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα από τα εκατοντάδες οχήματα που σταματάνε για να τοποθετήσουν οι οδηγοί τις αλυσίδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική, μας επιφυλάσσει ο καιρός την Πέμπτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications