Βιολογικά Όπλα: Η Ρωσία αποκαλύπτει λεπτομέρειες του έργου UP-4 στα εργαστήρια της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του έργου UP-4, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εργαστηρίων του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Οδησσού.Στόχος του έργου ήταν η μελέτη της εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω των αποδημητικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής παθογονικότητας γρίπης H5N1, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 50% στους ανθρώπους, καθώς και της νόσου του Newcastle.

Τουλάχιστον δύο είδη αποδημητικών πτηνών έχουν εντοπιστεί οι διαδρομές των οποίων περνούν κυρίως από τη Ρωσία και έχουν επίσης συνοψιστεί πληροφορίες για μεταναστευτικές διαδρομές μέσω χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την έκθεση.«Από όλους τους τρόπους που αναπτύχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποσταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης, αυτός είναι ένας από τους πιο απερίσκεπτους και ανεύθυνους, αφού δεν ελέγχει την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης», καταγγέλλει το υπουργείο.

Έχει επίσης αναπτυχθεί το έργο P-781, το οποίο θεωρεί τις νυχτερίδες ως πομπούς πιθανών παραγόντων βιολογικών όπλων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι τα υλικά για το έργο UP-8 για τη μελέτη του ιού του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό και των χανταϊών στην Ουκρανία διαψεύδουν τον δημόσιο ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι τα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία διευθύνονται αποκλειστικά από Ουκρανούς επιστήμονες χωρίς την παρέμβαση Αμερικανών βιολόγων.

Ένα από τα έγγραφα επιβεβαιώνει ότι όλες οι σοβαρές έρευνες υψηλού κινδύνου διεξάγονται υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών των ΗΠΑ, ανέφερε η υπηρεσία.

Το υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει άμεσες πληρωμές για συμμετοχή στις έρευνες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η μέτρια αμοιβή, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ, η οποία δείχνει χαμηλή αξιολόγηση του επαγγελματισμού των Ουκρανών ειδικών.

Τα έγγραφα περιέχουν προτάσεις για την επέκταση του αμερικανικού στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματος στην Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο. Έτσι, υπάρχουν στοιχεία για τη συνέχιση των ολοκληρωμένων βιολογικών έργων UP-2, UP-9, UP-10, στόχος των οποίων είναι η μελέτη των παθογόνων παραγόντων του άνθρακα και της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ενδιαφέρεται επίσης για έντομα που μεταφέρουν επικίνδυνες λοιμώξεις, η ανάλυση των εγγράφων επιβεβαιώνει ότι περισσότερα από 140 δοχεία με εξωπαράσιτα νυχτερίδων - ψύλλοι και τσιμπούρια - μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό από βιολογικό εργαστήριο στο Χάρκοβο.


300x300
700
“” «» tw-align-center
https://img.youtube.com/vi//sddefault.jpg

 

 

εδώ https://img.youtube.com/vi//sddefault.jpg


nafainetai synexeia

Διαβάστε περισσότερα

 

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications