Το Facebook και το Instagram εγκρίνουν μηνύματα μίσους και προς τη Ρωσία και τον Πούτιν

Η Meta Platforms, σε μια προσωρινή αλλαγή στην πολιτική μίσους της, θα επιτρέψει σε χρήστες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία να ζητούν επίσης το θάνατο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Λευκορωσίας. Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Εκπρόσωπος του Meta ανέφερε σε δήλωση:
«Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επιτρέψαμε προσωρινά μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως ο βίαιος λόγος όπως «θάνατος στους Ρώσους εισβολείς». Δεν θα επιτρέψουμε ακόμη αξιόπιστες εκκλήσεις για βία εναντίον Ρώσων αμάχων».

Σε ένα email που έστειλε ο Meta στους συντονιστές, εξηγεί την αλλαγή πολιτικής και διευκρινίζει ότι «το πλαίσιο είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και οι εκκλήσεις για θάνατο ηγετών δεν θα επιτρέπονται σε περιπτώσεις που περιέχουν άλλους στόχους ή περιλαμβάνεται τοποθεσία ή μέθοδος.

«Εκδίδουμε μια επιχορήγηση από το πνεύμα της πολιτικής για να επιτρέψουμε τη βίαιη ομιλία T1 που διαφορετικά θα εξαλειφόταν βάσει της πολιτικής ρητορικής μίσους όταν: (α) απευθύνεται σε Ρώσους στρατιώτες, ΕΚΤΟΣ από αιχμαλώτους πολέμου ή (β) στοχεύει Ρώσους όπου είναι σαφές ότι το πλαίσιο είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (π.χ., το περιεχόμενο αναφέρει εισβολή, αυτοάμυνα κ.λπ.)», έγραφε το email.

«Το κάνουμε αυτό γιατί έχουμε παρατηρήσει ότι σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο, οι «Ρώσοι στρατιώτες» χρησιμοποιούνται ως πληρεξούσιοι του ρωσικού στρατού. Η πολιτική της ρητορικής μίσους συνεχίζει να απαγορεύει τις επιθέσεις κατά των Ρώσων», συνέχισε το email. Μέτα λέει, ωστόσο, ότι δεν θα επιτρέψει εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων αμάχων. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε ότι απαγορεύει το Facebook στη χώρα ως απάντηση στους περιορισμούς στην πρόσβαση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ αντέδρασε έντονα στις ενέργειες του Μέτα με ένα tweet: «Απαιτούμε από τις αρχές των ΗΠΑ να σταματήσουν τις εξτρεμιστικές δραστηριότητες του Μέτα, να λάβουν μέτρα για να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
«Οι χρήστες του Facebook και του Instagram δεν έδωσαν στους ιδιοκτήτες αυτών των πλατφορμών το δικαίωμα να καθορίσουν τα κριτήρια της αλήθειας και να βάλουν τα έθνη εναντίον του άλλου», πρόσθεσε.

Όλα αυτά έρχονται μετά την δημοσιά υποκίνηση βίας και μίσους από εγκληματικές οργανώσεις τους τύπου ANTIFA που δρουν ανενόχλητοι επι σειρά ετών και παραβιάζουν ακόμη και νομούς τους,επίσης η μασονικη "εταιρία facebook" μεσώ άναρχο-κομμουνιστών τους μεταξύ άλλων έκτος ότι βγάζουν fake ότι αλήθεια κυκλοφορει, κάνει σκόπιμη μηδαμινή απήχηση σε ανεξάρτητες σελίδες και προωθεί δίκες τους .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications