Η Johnson + Johnson βοήθησε στη χρηματοδότηση μιας μελέτης με αμίαντο σε Αμερικανούς κρατούμενους τη δεκαετία του 1970.

Η φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να πλήρωσε κάθε κρατούμενο έως και 300 δολάρια για να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν η ουσία ήταν ασφαλής για χρήση στο ταλκ.

Η Johnson & Johnson θα είχε βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός πειράματος σε μια φυλακή της Πενσυλβάνια τη δεκαετία του 1970 στο οποίο ο αμίαντος, και μια ομάδα ορυκτών που συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα σε αρκετούς κρατούμενους, για να διαπιστωθεί εάν η ουσία ήταν ασφαλής. για χρήση σε ταλκ που κατασκευάζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από το Bloomberg, η εταιρεία συμμετείχε σε αμφιλεγόμενα τεστ που διεξήγαγε ο Δρ. Άλμπερτ Κλίγκμαν, δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, τα πειράματα του οποίου σε ανθρώπους έχουν καταδικαστεί ευρέως ως βάναυσα και ανήθικα.

Για να πραγματοποιήσει τα πειράματα το 1971 ο Κλίγκμαν στρατολόγησε 10 κρατούμενους από τη φυλακή του Χόλμσμπουργκ για να τους κάνει ένεση τρεμολίτης και χρυσοτίλης αμιάντου, μαζί με ένεση ταλκ στο κάτω μέρος της πλάτης. Ως ανταμοιβή για τη συμμετοχή τους, κάθε κρατούμενος πληρώθηκε μεταξύ $10 και $300.

Ωστόσο, πολλοί από τους εθελοντές παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες. Ένας από αυτούς χαρακτηρίστηκε από την κόρη του ως «τέρας» λόγω των παραμορφώσεων που υπέστη ως αποτέλεσμα των πειραμάτων .

Η εταιρεία στο επίκεντρο της διαμάχης
Ενώ τα πειράματα ήταν δημόσια και συνδέονταν με την αμερικανική κυβέρνηση και την χημική εταιρεία Dow, αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως η εμπλοκή της Johnson & Johnson σε πειράματα.

«Λυπούμαστε βαθιά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν αυτές οι μελέτες και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες ή τις πρακτικές που εφαρμόζουμε σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η J&J αντιμετωπίζει επίσης χιλιάδες αγωγές μετά την εμφάνιση καταγγελιών ότι ορισμένα από τα προϊόντα της με βάση το ταλκ είναι συχνά μολυσμένα με αμίαντο, θέτοντας σε κίνδυνο τους καταναλωτές.

Για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, η εταιρεία δημιούργησε μια δεύτερη εταιρεία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η οποία κήρυξε αμέσως πτώχευση, εν μεσώ δίκης για τη βρεφική πούδρα της. Αυτός ο νομικός ελιγμός στην Αμερική, γνωστός ως «πτώχευση του Τέξας σε δύο βήματα», έχει σκοπό να εκτρέψει στη νέα δομή τυχόν υποχρεώσεις που ενδέχεται να περιμένουν την J&J ως αποτέλεσμα οποιωνδήποτε αγωγών ή άλλων νομικών ενεργειών.

Όπως και τόσες αλλες που κόπτονται δηθεν για την υγειά των μαζών με τα εμβόλια τους οχι μονο ανήκουν σε συγκεκριμένη φυλή που βρίσκεται και πίσω απο τους άναρχο-κομμουνιστές κτλ κτλ, αλλα εχουν και ποινικοί μητρώο αυτές οι εταιρίες των διεθνών συμμοριτών και δρουν ύπουλα και ως εγκληματικές οργανώσεις για μην έχουν νομικές συνέπειες .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications