Γεωργιάδης: «Οι Έλληνες δεν βάζουν βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους και όχι λόγω ακρίβειας και φτώχειας»

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τους Έλληνες πολίτες, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν βάζουν βενζίνη και πετρέλαιο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο Α.Γεωργιάδης αφού έκανε «μαθήματα οικονομίας» και ισχυρίστηκε ότι αυτό που λένε όλοι οι οικονομικοί αναλυτές ότι εάν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί και η κατανάλωση είπε:

«Έχουμε πόλεμο». Και «όταν ακούς για πόλεμο ο καταναλωτής μαζεύεται», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε εάν ο πολίτης δεν βάζει πετρέλαιο θέρμανσης και δεν βάζει βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους ή γιατί είναι ακριβό, ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε λέγοντας «η οικονομία είναι ψυχολογία».

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργό η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και όχι στην ακρίβεια και την ανέχεια!

Ο υπουργός Επενδύσεων μιλώντας για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας ανέφερε ότι «και 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε για την επιδότηση της βενζίνης ότι «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης έχει τριπλασιαστεί φέτος, υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος δεν κρυώνει σήμερα» ενώ σημείωσε «ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη πως «δεν είναι ώρα τώρα για το «Τσοβόλα, δώστα όλα». Δεν είναι αυτή η στιγμή. Την ημέρα που ανακοινώσαμε τα μέτρα, οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Ελλάδα και πλέον είμαστε μισό βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Ξέρουμε σήμερα ότι όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν «στο μάτι», δεν έχει ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί», ενώ αργότερα υπογράμμισε πως «δεν θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα για κανέναν».

Σχετικά με τις μειώσεις φόρων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «ετέθη επιχείρημα στο τραπέζι γιατί μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Απευθύνομαι στους πολίτες. Όποιος από εσάς διαφωνεί με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, να μην μας ψηφίσει και να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να μην μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Επί 2,5 χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο μειώνει φόρους, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 5 χρόνια, μόνο αύξανε φόρους, δεν μείωσε ούτε έναν».

Σε ότι αφορά τις τιμές και τα κρούσματα αισχροκέρδειας, ο Υπ. Ανάπτυξης υποστήριξε πως «υπάρχουν έλεγχοι διαρκείς στην αγορά. Έχουν μπει μεγάλα πρόστιμα, τα μεγαλύτερα πρόστιμα για αισχροκέρδεια έχουν μπει επί Αδώνιδος Γεωργιάδη, δεν μπορεί να μου πει τίποτα η αντιπολίτευση».

«Τα άλευρα και το ηλιέλαιο, πλην της ενέργειας, είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έχω ζητήσει να γίνουν πλατφόρμες για τα προϊόντα αυτά, για να ξέρουμε τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί και όριο στην πώληση τους από σούπερ μάρκετ», σημείωσε.

Προσέθεσε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως αυτά. Η Κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;», ενώ στην συνέχεια της συζήτησης είπε «ευτυχώς στην Ευρώπη έχουν κοινούς χάρακες και μας μετρούν όλους το ίδιο. Ο μέσος όρος πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι 6,2% και στην Ελλάδα είναι 6,3%, άρα κάνουμε ότι και οι υπόλοιποι είναι η απάντηση».

«Ο κυριότερος λόγος που έχουμε υψηλή τιμή στην ενέργεια, είναι επειδή καθυστερήσαμε πολύ να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί υπήρχαν αντιδράσεις κάθε φορά που ήταν να γίνει ένα έργο για αιολικό πάρκο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «δίνουμε την μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα από όλη την Ευρώπη. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, είμαστε «από πάνω» από το πρόβλημα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications