Τέσσερα περίεργα φαινόμενα στην αεροπορική καταστροφή της China Eastern Airlines

Η αιτία της απροσδόκητης συντριβής της πτήσης MU5735 της China Eastern Airlines τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, βρίσκεται υπό διερεύνηση. Οι γνώστες πτήσεων αποκαλύπτουν τέσσερα περίεργα περιστατικά που συνέβησαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους MU5735.

Πλάνα από drone από την κινεζική πυροσβεστική υπηρεσία έδειξαν απο το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, έδειξαν ότι δεν υπήρχαν μεγάλα κομμάτια συντριμμιών στο σημείο της συντριβής. Αυτό είναι ασυνήθιστο σε μια αεροπορική καταστροφή.

Μετά το ατύχημα, ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν το συντομότερο δυνατό στον τόπο του ατυχήματος, φωτογραφίζοντας τα εξαρτήματα του αεροπλάνου.

Η κάμερα παρακολούθησης Beichen Mining, η οποία βρίσκεται μόλις 5,8 χιλιόμετρα από το σημείο της καταστροφής, στην πόλη Wuzhou (Guangxi), απαθανάτισε τη στιγμή που συνετρίβη το αεροσκάφος MU5735. Όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, μπορείτε να δείτε ότι τα φτερά είναι ακόμα άθικτα, υποδεικνύοντας ότι διαλύθηκε μετά τη σύγκρουση με το έδαφος .

Το δεύτερο περίεργο γεγονός, το αεροπλάνο δεν έστειλε κωδικούς έκτακτης ανάγκης ούτε ανταποκρίθηκε σε κλήσεις από το έδαφος.
Μετά την απογείωση, το αεροσκάφος μπαίνει σε λειτουργία αυτομάτου πιλότου, επιτρέποντάς του να πετάει σταθερά μόνο του. Τα αεροπορικά ατυχήματα είναι κοινά κατά την απογείωση και την προσγείωση. Ωστόσο, αυτό το MU5735 βρισκόταν σε σταθερή λειτουργία πριν από την καταστροφή, στα 29.100 πόδια (8.800 μέτρα). Εκτός από μια έκρηξη ή αποτυχία επικοινωνίας, το πλήρωμα έχει συνήθως αρκετό χρόνο για να στείλει έναν κωδικό έκτακτης ανάγκης η να μιλήσει με τον πύργο ελέγχου.

Τρίτον, το αεροπλάνο κατέβηκε στα 20.000 πόδια σε μια στιγμή.
Το Flightradar24, το πιο δημοφιλές πρόγραμμα παρακολούθησης πτήσεων στον κόσμο, έγραψε στο Twitter: «Τα τελευταία δεδομένα ADS-B από το αεροπλάνο ελήφθησαν στις 06:22 UTC και έδειξαν κατακόρυφη ταχύτητα -31.000 fpm». Το αεροπλάνο κατεβαίνει με 600 χιλιόμετρα την ώρα αν τα μετατρέψεις σε χιλιόμετρα.

Γνωρίζουμε ότι το σχήμα ενός αεροπλάνου ακολουθεί την αεροδυναμική. Εάν ο κινητήρας του αεροπλάνου παρουσιάσει βλάβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα μπει σε λειτουργία ολίσθησης, συνεχίζοντας να γέρνει προς τα εμπρός ενώ κατεβαίνει. Η μέση ταχύτητα κατάβασης έκτακτης ανάγκης είναι περίπου 6.000 έως 7.000 πόδια ανά λεπτό, αλλά κατέβηκε 5 έως 6 φορές αυτή την ταχύτητα,ασυνήθιστο να πέφτει έτσι αεροπλάνο δηλαδή με την μύτη προς το έδαφος .

Τέταρτον, ένα μυστηριώδες τράνταγμα κατά την ταχεία κάθοδο του αεροπλάνου.
Το Flightradar24 και η ένδειξη υψομέτρου του αεροπλάνου δείχνουν ότι το αεροπλάνο δεν έκανε κάθετη βουτιά απευθείας μέχρι το έδαφος, σταμάτησε για λίγο αφού έπεσε στα σχεδόν 8.000 πόδια και η κάθοδος συνεχίστηκε.

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη κίνηση. Υποδεικνύει ότι ο πιλότος δεν ήταν αναίσθητος. Είχε τις αισθήσεις του και σήκωσε ξανά το αεροσκάφος κατά την ταχεία κάθοδο. Ωστόσο, το αεροπλάνο ξανα συνέχιζε την ελεύθερη πτώση με την μύτη προς το έδαφος λόγω μηχανικού προβλήματος ή κάτι άλλο????

Η πραγματική αιτία αυτού του περιστατικού είναι ακόμη άγνωστη.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Flight Safety Foundation, Dr Hassan Shahidi, λέει ότι η συντριβή του αεροσκάφους της China Eastern Airlines, είναι «πολύ μπερδεμένη». Ο Δρ Shahidi είπε ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 29.000 ποδιά :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications