Οι Ρώσοι «εξαέρωσαν» αποθήκες πετρελαίου και στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κίεβο (βίντεο)

Σε πολιορκία το Κίεβο της Ουκρανίας - «Έχουμε χτυπήσει 3.491 εγκαταστάσεις» λένε οι Ρώσοι

Σφυροκοπούν στρατηγικά σημεία του Κιέβου τα ρωσικά στρατεύματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί «χτυπήθηκαν» δύο αποθήκες πετρελαίου και μια αεροπορική βάση κοντά στην πρωτεύουσα.

MME στην Ουκρανία αλλά και η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου μεταδίδοντας βίντεο, αναφέρουν ότι δύο αποθήκες πετρελαίου κοντά στην πρωτεύουσα καίγονται μετά από ρωσικές επιθέσεις.

xΜια αποθήκη χτυπήθηκε στην πόλη Βασιλκίβ, 36 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, και μια άλλη στο χωριό Κριάτσκι.

Το Βασιλκίβ φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη αεροπορική βάση και έχει γίνει σημαντικός ρωσικός στόχος. Σύμφωνα με το Ukrinform οι Ρώσοι έριξαν τουλάχιστον έξι πυραύλους κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου: «Ισχυρό αεροπορικό χτύπημα στο Βασιλκίβ. Σήμερα, 12 Μαρτίου, γύρω στις 7 το πρωί, ο εχθρός έριξε τουλάχιστον 6 βλήματα στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου. Η αποθήκη πυρομαχικών υπέστη ζημιές. Πυροδότησε οβίδες. Ξέσπασε φωτιά».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωνε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «έχουν καταστρέψει 3.491 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής στην Ουκρανία μέχρι στιγμής».

Οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», είπε Κονασένκοφ.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κίριλο Μπουντάνοφ τόνισε ότι η Ρωσία αρχίζει να κινητοποιεί στρατεύματα στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Μόσχα μεταφέρει επίσης νέες μονάδες από το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ρωσίας για την αναπλήρωση των εφεδρειών.

Κίεβο: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκη κατεψυγμένων τροφίμων

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωση από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς χτυπήθηκε μια αποθήκη κατεψυγμένων τροφίμων στο Μπρόβαρι, ανατολικά από το Κίεβο.

Είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί έχασαν μία σημαντική πηγή τροφίμων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications