Αρχηγός ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR): «Η Δύση θέλει την καταστροφή της Ρωσίας - Θα αντιδράσουμε»

Ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Sergey Naryshkin τόνισε ότι η Δύση θέλει την καταστροφή της Ρωσίας, κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψει η Μόσχα.

«Η Δύση θέλει την καταστροφή μας, θέλει να ακυρώσει την Ρωσία. Θα αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Sergey Naryshkin, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι λάθος να μιλάμε για νέο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης επειδή η κατάσταση ήταν ήδη «καυτή».

«Οι δυτικοί πολιτικοί και σχολιαστές αρέσκονται να αποκαλούν αυτό που συμβαίνει ως «νέος Ψυχρός Πόλεμος». Φαίνεται ότι οι ιστορικοί παραλληλισμοί δεν είναι απολύτως κατάλληλοι εδώ», είπε ο Sergey Naryshkin στο Reuters.

«Ο λόγος είναι ότι στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η Ρωσία πολέμησε με τη Δύση από μακρινές προσεγγίσεις και τώρα ο πόλεμος έφτασε στα σύνορα της πατρίδας μας. Άρα για εμάς σίγουρα δεν είναι "κρύο", αλλά αρκετά "ζεστό"», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει. Ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε πάντοτε ότι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Προστατεύουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, την παιδεία και την υγεία. Θα είμαστε στο πλευρό όσων υπέφεραν από την επιχείρηση στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάγγελμα του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications