Αποπέμφθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας λόγω φιλορωσικών αναρτήσεων

Οι φιλορωσικές αναρτήσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας Στέφαν Γιάνεφ, οδήγησαν στην αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ, που αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.

Αφορμή στάθηκε η διαφοροποίηση της θέσης του Γιάνεφ στην επίσημη εξωτερική πολιτική της χώρας απέναντι στην ρωσική επίθεση και εισβολή στην Ουκρανία. Αναρτήσεις του Γιάνεφ μάλιστα, κοινοποιήθηκαν και από τον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Σόφια, στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ο υπουργός Άμυνας μου δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη επιχείρηση αντί της λέξης πόλεμος. Δεν μπορεί να την αποκαλείς επιχείρηση όταν χιλιάδες στρατιώτες από τη μια και από την άλλη πλευρά έχουν ήδη σκοτωθεί. Το συμφέρον της Βουλγαρίας δεν βρίσκεται στο να σκύβουμε τα κεφάλια μας. Όταν βλέπουμε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούμε, κάτι τόσο κραυγαλέο, δεν μπορούμε να σιωπούμε» δήλωσε ο Πέτκοφ τονίζοντας πως «Κανένας υπουργός σε αυτήν την κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα στη δική του εξωτερική πολιτική, ειδικά μέσω Facebook».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επεσήμανε πως η μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας έγκειται στο να είναι ενωμένη με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Κι έτσι, μ΄αυτόν τρόπο οδηγούμαστε στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο !

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications