Στέλεχος του FDA: «Θα επιβάλλουμε ετήσιο εμβολιασμό και σε παιδιά κάτω των 5 ετών - Μας χρηματοδοτούν οι Βig Pharma»

Ο Christopher Cole, στέλεχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να επιβάλλει ετήσιο εμβολιασμό για τον κορωνοϊό ακόμη και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, όπως φαίνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ερευνητικό πρακτορείο Project Veritas.

Στο πρώτο μέρος μιας σειράς βίντεο με κρυφή κάμερα, ο Christopher Cole είπε σε δημοσιογράφο του Project Veritas ότι συμμετέχει στη διαδικασία έγκρισης για τα διάφορα εμβόλια Covid. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο Κόουλ ισχυρίστηκε ότι έρχονται επαναληπτικές δόσεις για όλους και αναγνώρισε το «χρηματικό κίνητρο» για εταιρείες όπως η Pfizer ώστε να προωθήσουν περισσότερους εμβολιασμούς.

«Θα είναι μια επαναλαμβανόμενη πηγή εσόδων. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά αρχικά, αλλά θα επαναλαμβάνονται… εάν ο εμβολιασμός γίνει σε ετήσια βάση, θα είναι μια επαναλαμβανόμενη πηγή εσόδων για την εταιρεία τους», είπε ο Cole για τους κατασκευαστές των εμβολίων. Σε άλλο σημείο του βίντεο, ο αξιωματούχος του FDA παραδέχτηκε επίσης ότι οι ίδιες οι εταιρείες που ρυθμίζει η FDA ρίχνουν «σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο» στον προϋπολογισμό του οργανισμού!

Ο Κόουλ είπε ότι ακόμη και τα νήπια θα περιλαμβάνονται στον ετήσιο εμβολιασμό, αν και παραδέχτηκε ότι δεν έχουν γίνει αρκετές δοκιμές για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων σε διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών και των εγκύων γυναικών. Ερωτηθείς πώς ήξερε ότι θα μπορούσε να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, είπε: «Απλώς από όλα όσα έχω ακούσει, ο FDA δεν πρόκειται να μην την εγκρίνει».

Το ετήσιο εμβόλιο θα είναι «ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης», είπε ο Κόουλ, και απαιτείται καθώς η αποτελεσματικότητα των εμβολίων «φθίνει» με την πάροδο του χρόνου.

Η αντίδραση του FDA

Ο FDA εξέδωσε δήλωση απαντώντας στο βίντεο του Project Veritas, λέγοντας ότι ο Cole «δεν εργάζεται στον τομέα των εμβολίων» και «δεν απηχεί τις απόψεις του FDA».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει εγκρίνει ακόμα ετήσιο εμβολιασμό, αλλά ο Κόουλ είπε ότι ο πρόεδρος «θέλει να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους». Οι αξιωματούχοι υγείας του Μπάιντεν έχουν επίσης επικαλεστεί την ιδέα των επαναλαμβανόμενων δόσεων. Ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, ήταν θετικός, σε πρόσφατες συνομιλίες, σχετικά με την ιδέα ότι οι αναμνηστικές δόσεις χρειάζονται τακτικά, αν και δεν έχει υποστηρίξει επίσημα την αναγκαιότητα του ετήσιου εμβολιασμού για όλους.

«Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε ο Φάουτσι στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα. «Αλλά αν είστε ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειαστείτε αναμνηστική δόση μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications