Προκαλεί η κυβέρνηση: «Μην ξεχνάτε ανοιχτό το φως και τον θερμοσίφωνα για να μην πληρώνετε ακριβό ρεύμα»

Έχουν ξεφύγει οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει αυτοί κοροϊδεύουν τους πολίτες!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έβγαλε το συμπέρασμα για τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ενέργειας που λαμβάνουν οι πολίτες. Και όχι, δεν φταίει το γεγονός ότι στην Ελλάδα πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ. Άλλο(ς) φταίει.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφάσισε ότι δεν θα προβεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ελάφρυνση των πολιτών, τα στελέχη της άρχισαν να μοιράζουν συμβουλές για το πως να γλιτώσουν από την κατανάλωση της ενέργειας.

Γυρνώντας αρκετές δεκαετίες πίσω ο υπουργός Ενέργειας συνέστησε σύνεση στην κατανάλωση και κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτό το θερμοσίφωνα και να κλείνουν τα φώτα για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος.

«Δεν ξεχνάμε το θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό, όλα αυτά τελικά κοστίζουν στην τσέπη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλάβατε λοιπόν ποιος φταίει… Ατομική ευθύνη κι εδώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχει περάσει η επιδότηση, επειδή αλλάξαμε τον Ιανουάριο και κάναμε κλιμακωτή επιδότηση, θα περάσει στον επόμενο. Πρέπει να πούμε ότι μέχρι τις 150 κιλοβατώρες δίνουμε 150 ευρώ την μεγαβατώρα, απορροφούμε μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και από τις 150 έως και τις 300 απορροφούμε μικρότερο για να δώσουμε το μήνυμα ότι η προσπάθεια είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για κάποιοι νοικοκυριά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά κοστίζουν στην τσέπη. Όλοι το ζούμε στο σπίτι αυτό».

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Αυτουνου του λαρτζ κωλοπαιδου ο αλητης ο πατερας του μαζι με το σοι,γαμησε τη ΛΑΡΚΟ.Μην ξεχνιομαστε.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications