Πλεύρης σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Αναστολή μέχρι να το αποφασίσουμε ή απόλυση - Εγώ θέλω το δεύτερο»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επανέλαβε την θέση του υπέρ της απόλυσης των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας παράταση της αναστολής ακόμη κι αν έχουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας.

«Για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η Κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι παραγγελίες που κάνουμε και σε φάρμακα και σε εμβόλια είναι για το σύνολο του 2022. Η πρόβλεψη της ΕΕ είναι πως και σε αποκλιμάκωση να μπούμε σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους σκληρούς δείκτες, θα πρέπει να υπάρχει μια παρακολούθηση και της κατάστασης το φθινόπωρο. Επομένως, αν υπάρξει παράταση στην αναστολή θα είναι για μεγάλο διάστημα, πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους, για αυτό θα είναι μέχρι τότε και η επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών υγειονομικών».

Το πώς έχει λογική να κουράρει ασθενείς ένας θετικός στον κορωνοϊό υγειονομικός, αλλά δεν έχει δικαίωμα ένας υγιής άνθρωπος με συνεχή τεστ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, αυτό είναι ένα κυβερνητικό κατασκεύασμα βγαλμένο από τα πιο αυταρχικά σενάρια φαντασίας.

Ωστόσο, διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση, όπως είπε ο κ.Πλεύρης, για όσους υγειονομικούς δεν κάνουν την τρίτη δόση: «Δεν είναι στην σκέψη μας μια επέκταση της αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση δηλαδή, η οποία φροντίζει να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, σε ότι αφορά τους πολίτες, πως όποιος δεν κάνει την τρίτη δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Όσο για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, η οποία καταγράφει σχεδόν καθημερινά τριψήφιο αριθμό απωλειών, ο υπουργός Υγείας είπε: «Το 85% των θανάτων αφορά ανεμβολίαστους ασθενείς, ηλικίας άνω των 70 ετών. Έχω ζητήσει να κοιτάξουν ο ΕΟΔΥ και ο κ. Ζαούτης και με διαφορετικό πρίσμα τους φακέλους. Το τέταρτο κύμα της Δέλτα μας βρήκε σε μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη, καθυστερούν πολλά περιστατικά να φτάσουν στα νοσοκομεία, ενώ και σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία δεν υπάρχει η ίδια παροχή φροντίδας με τα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων και αυτό πρέπει να διορθωθεί».

Ποιος φταίει δεν μας είπε ο κ.Πλεύρης για το ότι στα περιφερειακά νοσοκομεία υπάρχει αυτή η κατάσταση μετά από δύο χρόνια πανδημίας…

Ερωτώμενος για τους συμβασιούχους επικουρικούς υγειονομικούς που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, απάντησε: «Για τους 12.000 επικουρικούς που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μαρτίου, θα κάνουμε ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μέχρι περίπου το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μοριοδότησή τους, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει και παράλληλα βγαίνει προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications