Παγώνη: «Όταν εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού θα πετάξουμε τις μάσκες - Κακώς ενημερώσαμε για επιπλοκές του εμβολίου»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την πανδημία και υποστήριξε ότι το «μεγάλο λάθος» στη διαχείριση της ήταν... ότι μίλησαν για επιπλοκές του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε λέγοντας και εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο».

Βέβαια αρχικά το ερώτημα είναι το πότε μίλησαν για επιπλοκές από το εμβόλιο; Αφού όλοι οι «ειδικοί» συνεχώς έλεγαν ότι ήταν «ασφαλές και αποτελεσματικό» το εμβόλιο και μέχρι σήμερα όποιος παθαίνει κάποια παρενέργεια προσπαθούν να κατηγορήσουν κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα η Μ.Παγώνη ήθελε να λένε ψέματα στους πολίτες; Να μην ενημερωθούν για την πραγματικότητα όσοι εμβολιαστούν;

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα και το 85% είναι ανεμβολίαστοι αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300.000 δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα. Εμείς δεν κάναμε, όμως, διαλογή για την διασωλήνωση όπως π.χ. έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRna εμβόλια Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90%, δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες».

Η Ματίνα Παγώνη, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της υποστήριξε πως «έχει δεχθεί απειλές».

Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε: «Έχω δεχτεί απειλές, με ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση, μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια, πας στην Αστυνομία αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν».

Τέλος, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση πως το Πάσχα θα εορταστεί στο χωριό, λέγοντας: «Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε, όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications