Ο Πομπέο κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι ήταν ένας από τους παράγοντες που προκάλεσαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε το κοινό για το ποιος, κατά τη γνώμη του, είναι ο εσωτερικός εχθρός του αμερικανικού έθνους: ο Τζο Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC), εξήγησε ότι η ασταθής πολιτική του Δημοκρατικού ήταν ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο χάος που επικρατεί σήμερα στην Ανατολική Ευρώπη με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είδαμε έναν Ρώσο να τρομοκρατεί τώρα τον ουκρανικό λαό επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έδειξαν την αποφασιστικότητα που κάναμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια», είπε ο Πομπέο, ο οποίος ήταν διευθυντής της CIA του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν ηγηθεί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Πομπέο, ο οποίος έχει επιβληθεί κυρώσεις από την Κίνα για τις στρατηγικές του για την επιδίωξη της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ, διαβεβαίωσε επίσης προ ημερών ότι ο Πούτιν δεν άλλαξε, αυτό που άλλαξε ήταν η ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ομοίως, επιβεβαίωσε ότι η επιθετικότητα του Πούτιν θα συνεχιστεί όσο το αμερικανικό έθνος δεν επιδεικνύει σταθερότητα.

Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Πομπέο ήταν ουσιαστικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, αφού στη διεθνή σκηνή ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση συμφωνιών που σήμερα λειτουργούν ως βασικά κομμάτια στη διαχείριση της πολιτικής της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της διοίκησης της Νέας Υόρκης, συνήφθησαν ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες με τη Βόρεια Κορέα, καθώς και μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ κ.λπ.

Γι' αυτό ο Πομπέο αναδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη χώρα σε σχέση με την εξωτερική πολιτική.

Ο ίδιος ο Τραμπ τόνισε ότι η επίθεση δεν θα είχε συμβεί αν παρέμενε στον Λευκό Οίκο και τέσσερα χρόνια επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών. Έδειξε ότι αυτό συνέβαινε, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι στην επιφάνεια από τον Φεβρουάριο του 2014.

Από τον Απρίλιο του 2021, ο πρώην πρόεδρος έχει προειδοποιήσει τον Μπάιντεν να μην πιέζει τη Ρωσία σε συμμαχία με την Κίνα και αυτό ακριβώς συνέβη.

Εν όψει της κακής διαχείρισης της διεθνούς πολιτικής από το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή ενός Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο. Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης, οικοδεσπότης του CPAC, καθώς βρισκόταν στην πολιτεία του, ξεχώρισε μεταξύ των ομιλητών.

Έλαβε χειροκροτήματα όταν αντιμετώπισε την «κυβέρνηση Μπράντον», ένα σατιρικό όνομα που έχει δοθεί στον Μπάιντεν, δεδομένου ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποφεύγουν τις αρνητικές αναφορές του προέδρου, επομένως οι επικριτές του μιλούν κωδικοποιημένα.

Στην αντίθετη πλευρά των ολοκληρωτικών μέτρων που επέβαλε ο Μπάιντεν, επεσήμανε πώς απέτρεψε το κράτος του να γίνει «φαουκιανή δυστοπία», αναφερόμενος στον γιατρό Anthony Fauci, ο οποίος κατέχει τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Ασθένειες Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και είναι γνωστό για τους διαρκώς μεταβαλλόμενους υγειονομικούς κανονισμούς.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Μιζούρι, Τζος Χάουλι, ο οποίος ηγήθηκε της απόρριψης της εκλογής Μπάιντεν και πάλεψε μέχρι τέλους για την αναγνώριση ενός εκλογικού αποτελέσματος ευνοϊκού για τον Τραμπ, που του κόστισε απειλές κατά της οικογένειάς του και την «επίσκεψή» σπίτι του ενός όχλου που συνδέεται με την κτηνώδες αναρχο-εγκληματική οργάνωση ονόματι Antifa , επέκρινε επίσης τη Δημοκρατική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ενθάρρυνε» τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία καθυστερώντας την επιβολή κυρώσεων στον αγωγό Nord Stream 2 μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Ομοίως, ο γερουσιαστής Ted Cruz τόνισε πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας περιορίζουν όλο και περισσότερο τις πολιτικές ελευθερίες. Βρήκε επίσης την ευκαιρία για να επαινέσει τα κρυπτονομίσματα που επιτρέπουν έναν αποκεντρωμένο τρόπο συναλλαγών.

«Το μεγάλο είναι κακό», είπε ο γερουσιαστής του Τέξας στο πλήθος. «Σε όλους τους τομείς. Η μεγάλη κυβέρνηση είναι χάλια. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι χάλια. Μεγάλη τεχνολογία, Χόλιγουντ, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Οποιαδήποτε συγκεντρωτική συσσώρευση εξουσίας είναι θεμελιωδώς επικίνδυνη για την ατομική ελευθερία.

Το CPAC έχει αντίκτυπο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά ενσωματώνει και διεθνείς αναφορές. Μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο πολιτικός αντιπρόεδρος του Vox, ο αναπληρωτής Βίκτορ Γκονζάλες και ο ευρωβουλευτής Hermann Tertsch, αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications