Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με μεγάλη εταιρεία για την ανάπτυξη ψηφιακών διαβατηρίων εμβολίων παγκοσμίως

Παρά την προφανή αποτυχία αυτών των διαβατηρίων, η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών T-Systems ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για τη δημιουργία παγκόσμιων ψηφιακών διαβατηρίων για τα εμβόλια COVID-19.

Η Deutsche Telekom (της οποίας οι θυγατρικές διεθνείς κινητές επικοινωνίες είναι γνωστές με το εμπορικό σήμα T-Mobile) ανακοίνωσε τη συνεργασία σε ένα δελτίο τύπου στις 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ΠΟΥ «δημιουργεί μια πύλη» που επιτρέπει σε όλα τα 194 κράτη μέλη του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, να δημιουργήσουν «ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού» με κωδικούς QR που μπορούν να ελέγχονται πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα»(αυτό με το QR ειχαν βγάλει θεωρίες συνωμοσίας οι συμμορίτες πριν ένα χρόνο και ακριβώς αυτό έκαναν και το μασονικό facebook δεν ζήτησε συγνώμη για μηδαμινή απήχηση ).

Η ανακοίνωση κατέστησε σαφές ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά δεν προορίζονται να διαλυθούν μετά την υποχώρηση του επείγοντος που περιβάλλει την πανδημία COVID-19. Αντίθετα, τα συστήματα «θα χρησιμεύουν ως τυπική διαδικασία για άλλα εμβόλια όπως η πολιομυελίτιδα ή ο κίτρινος πυρετός μετά τον COVID-19».

Ο Garrett Mehl, επικεφαλής της μονάδας στο Υπουργείο Υγείας και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΠΟΥ, είπε ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε προς τα παγκόσμια ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων, καθώς «ο COVID-19 επηρεάζει όλους» κατι σαν διαβατήρια που ειχαν στην σοβιετική ένωση .

«Έτσι οι χώρες θα βγουν από την πανδημία μόνο μαζί», υποστήριξε ο Mehl. «Επομένως, ο ΠΟΥ υποστηρίζει τα κράτη μέλη στη δημιουργία εθνικών και περιφερειακών δικτύων εμπιστοσύνης και τεχνολογίας επαλήθευσης».

Η νέα σύμβαση του ΠΟΥ δεν είναι νέα περιοχή για την T-Systems, η οποία προηγουμένως ανέπτυξε την πύλη της ΕΕ για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά Covid (DCC) που χρησιμοποιούνταν ήδη από περισσότερες από 60 χώρες.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Gateway Service (EFGS) η οποία "διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές ανίχνευσης κορωνοϊού των κρατών μελών λειτουργούν διασυνοριακά", καθώς και την εφαρμογή προειδοποίησης περιλαμβάνει "πολλές επιπλέον λειτουργίες όπως αρχεία καταγραφής συμβάντων". ή καθολική αποθήκευση πιστοποιητικών" κτλ.

Ο ειδικός στην Κίνα, Reggie Littlejohn, συνιδρυτής του StopVaxPassports.org, σημείωσε ότι «η ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από τα Vaccine Passports μπορεί να παρέχει την ίδια ολοκληρωτική λειτουργικότητα που χρησιμοποιείται από το κινεζικό «Social Credit System»».

«Ενώ μπορεί να ξεκινήσει απλώς με τη μεταφορά ψηφιακών πληροφοριών σχετικά με το εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, η υπόλοιπη λειτουργικότητα του Κινεζικού Κοινωνικού Συστήματος Πιστώσεων μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα «Vaccine Passport» μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες», είπε.

Ο διευθυντής σύνταξης της Telecoms.com, Scott Bicheno, εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι "[ένα] σύστημα όπως αυτό θα μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί ώστε να συνδέει άλλους όρους στα διεθνή ταξίδια, διευκολύνοντας έτσι ένα παγκόσμιο σύστημα κοινωνικής πίστης."

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications