Ο Σόρος κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι προσπαθεί να τερματίσει την συμμορία τους  προτρέπει το ΝΑΤΟ να καταστρέψει τη  δύναμη της Ρωσίας

Winston Churchill το 1936: «Η Γερμανία γίνεται πολύ δυνατή, πρέπει να καταστραφεί!»

Τζορτζ Σόρος,η βιτρίνα των κατα τόπων συμμοριτών επιτέθηκε στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και προέτρεψε τις χώρες που ανήκουν στην Ατλαντική Συμμαχία να καταστρέψουν τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι επιτακτικό: αν ο Σόρος νοιάζεται για τον Πούτιν, τότε ο Πούτιν οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως και ο Λευκός Οίκος, ο Σόρος προειδοποιεί για την αναβίωση της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης και κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι προσπαθεί να τερματίσει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων (sic). Με αυτόν τον τρόπο, οι δηλώσεις του Σόρος για την αναζωπύρωση της Ρωσίας είναι στην πραγματικότητα «ρεβιζιονισμός», από την πλευρά της Ουάσιγκτον, αφού η Μόσχα εμφανίζεται στη νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ως «ρεβιζιονιστική δύναμη» που αψηφούσε τα συμφέροντα των Βορειοαμερικανών. Επίσης, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Ρωσία «πέθανε» μετά την ήττα του Ψυχρού Πολέμου το 1991 και γι' αυτό η αναγέννηση του «ηττημένου αντιπάλου» προκαλεί πανικό .

Σύμφωνα με τον Σόρος, ο «εθνικισμός» είναι ο κύριος λόγος για την αναγέννηση της Ρωσίας. Ο Πούτιν λέει ότι πρόκειται για πατριωτισμό, αν και αυτό το συναίσθημα συχνά ταυτίζεται με ριζοσπαστισμό σε περίπτωση που κάποιος δεν υποταχθεί στις εντολές του Σόρος. Τονίζουμε τους αποκαλυπτικούς οιωνούς του δισεκατομμυριούχου το 2017, ο οποίος προέβλεψε την κατάρρευση και την επακόλουθη διάλυση της Ρωσίας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Πούτιν έγινε «κακή παρέα» για τους ευρωπαίους πολιτικούς, αφού είναι σε θέση να δείξει ότι η στάση απέναντι στο παγκοσμιοποιητικό κατεστημένο —ιδίως στον Σόρος— μπορεί να γίνει ένας τρόπος απόκτησης ορισμένων γεωπολιτικών και πολιτικών οφελών, ακόμη και συμπάθειας από την πλευρά του εκλογικού σώματος. Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης έγινε ο «πρώτος Ευρωπαίος λαϊκιστής» και ενέπνευσε πολιτικούς όπως ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν ή η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν.

Παρά το γεγονός ότι, μετά την άνοδο του Εμανουέλ Μακρόν στην εξουσία, ο λεγόμενος «φιλορωσικός ευρωσκεπτικισμός» άρχισε να χάνει έδαφος, ο Σόρος είναι αυτός που βεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Και θα μπορούσε να έχει δίκιο αφού έχει πρόσβαση στα υψηλότερα επίπεδα του δυτικού κατεστημένου. Και το χειρότερο για αυτόν είναι ότι δεν μπορεί πλέον να περιμένει την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας στο εγγύς μέλλον.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, η οικονομία της Ρωσίας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι αναμενόταν από την ίδια τη ρωσική κυβέρνηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications