Κρεμλίνο: «Ο Β.Πούτιν αδιαφορεί για τις κυρώσεις - Παράλογη η κίνηση της Δύσης»

Αδιάφορος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο πρόσωπό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε, επίσης, παράλογη και κοντόφθαλμη την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Έπειτα, ξεκαθαρίζεται πως ο Πούτιν αδιαφορεί για τις κυρώσεις της Δύσης εις βάρος του, καθώς δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία πέρα από εκείνα που δηλώνει ετησίως.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (…), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες».

Αναφερόμενο στην απάντηση που θα δοθεί στις δυτικές κυρώσεις, το Κρεμλίνο είπε πως η Μόσχα θα δράσει κατά τα συμφέροντά της.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications