Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την Ελλάδα και 35 χώρες

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της και απαγόρευσε τις πτήσεις των χωρών της ΕΕ στα ρωσικά αεροδρόμια, αλλά ακόμα και την διέλευσή τους πάνω από το ρωσικό έδαφος, ως αντίποινα στην απόφαση της ΕΕ να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Αυτό σημαίνει ότι διακόπτεται η αεροπορική επικοινωνία μέσω χωρών της ΕΕ προς και από Μόσχα, ενώ οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τον αχανή ρωσικό ενάεριο χώρο για πτήσεις προς την Ανατολή ή από την Ανατολή προς την ΕΕ αναγκαστικά τροποποιούν τα δρομολόγιά τους και ακόμα και διπλασιάζουν τους χρόνους πτήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες η μόνη λύση είναι πλέον η Τουρκία και η Σερβία οι αεροπορικές εταιρείες των οποίων μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα προς και από την Μόσχα στα αεροδρόμια της Ρωσίας.

Για τον ρωσικό τουρισμό στην Ελλάδα, καλύτερα να ξεχαστεί ολοκληρωτικά: Επτάνησα, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική πραγματικά θα υποφέρουν...

«Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρείες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη», ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications