Μια νοσοκόμα αποδεικνύει ότι ο Καναδός πρωθυπουργός  Τριντό έκανε live  ψεύτικο εμβόλιο κατά του COVID-19

Μια νοσοκόμα που έχει εκπαιδευτεί να χορηγεί ενδομυϊκές ενέσεις δημιούργησε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι δεν έκαναν στην πραγματικότητα εμβόλια για τον COVID-19. Μάλιστα, είπε ότι «θα μπορούσε να το εντοπίσει από ένα μίλι μακριά» κοιτάζοντας μόνο πλάνα που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση.

Στις 23 Απριλίου, ο Τριντό και η σύζυγός του καταγράφηκαν ότι έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca COVID-19. Στο βίντεο, ο Τριντό φαίνεται να σηκώνει τα μανίκια του και να πλησιάζει τη σύζυγό του και να της ζητά να του κρατήσει το χέρι προτού ένας φαρμακοποιός του κανει την δήθεν ένεση στο αριστερό χέρι στο σημείο του τατουάζ του.

Στο βίντεο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι ενέσεις ήταν «προφανώς ψεύτικες», το βασικό ειναι ότι το αυτός που έκανε τις δήθεν ενέσεις στο ζευγάρι χρησιμοποιούσε μόνο το ένα χέρι.

«Κανείς δεν το κάνει αυτό. Δεν κάνεις ενέσεις IM με αυτόν τον τρόπο», είπε, χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία του IM για την «ενδομυϊκή» ένεση .

Η παραδοσιακή μέθοδος χορήγησης ενδομυϊκών ενέσεων όπως τα εμβόλια COVID-19 είναι η χρήση του ενός χεριού για τον εντοπισμό του δελτοειδή μυ ενώ το άλλο χέρι κάνει το εμβόλιο στον μυ σε μια διαδικασία γνωστή ως κλήση. Οι κατευθυντήριες γραμμές της καναδικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι το δέρμα στο άνω μέρος του βραχίονα «πρέπει να είναι τεντωμένο επίπεδο (μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη) τη στιγμή της χορήγησης».

Άλλοι ειδικοί που εξέτασαν το βίντεο παραδέχθηκαν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι εκπαιδευμένοι να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια όταν κάνουν ενέσεις, αλλά κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η χρήση μόνο ενός χεριού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εμβόλιο ήταν πλαστό.

Μιλώντας στο PolitiFact, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Φαρμακοποιών είπε: «Το βίντεο με τον Τριντό δεν αποτελεί επίδειξη της τεχνικής που χρησιμοποιούμε για να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των φαρμακείων για εμβολιασμούς, αλλά δεν διαψεύδει απαραίτητα ότι οι Τριντό εμβολιάστηκαν».

Ένα άλλο γεγονός που ξεχώρισε ήταν ότι ο εργαζόμενος στον τομέα της υγείας δεν μπορούσε να αναρροφήσει την ενέση στον Τριντό. Αυτή είναι μια διαδικασία κατά την οποία τραβάει πίσω το έμβολο της σύριγγας αφού εισάγει τη βελόνα στον βραχίονα για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει τρυπήσει ένα αιμοφόρο αγγείο.

Η νοσοκόμα τόνισε επίσης ότι το γεγονός ότι η Sophie Trudeau σήκωσε το μανίκι της προτού η νοσοκόμα προλάβει να της βάλει έναν επίδεσμο είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το εμβόλιο που της χορηγήθηκε δεν ήταν πραγματικό.

Υπήρξαν πολλές αναφορές ότι ορισμένα από τα πλάνα με διάφορους γνωστούς που κάνουν δήθεν εμβολιασμούς σε "ζωντανή μετάδοση" στην τηλεόραση έχουν παραποιηθεί με κάποιο τρόπο, αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν είχε γίνει περισσότερη προσπάθεια για να φανεί πιο ρεαλιστικός ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού. Φυσικά, θα ήταν κατανοητό αν ο ίδιος και η γυναίκα του δεν ήθελαν να το κάνουν λόγω των πολλών κινδύνων του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications