Άφαντος είναι ακόμη, ο αποκαλούμενος και "πρωθυπουργός" του Καναδά Tζάστιν Tριντό

"΄Ηρθε η ώρα να εξετάσουμε τον τερματισμό όλων των περιορισμών COVID... Οι άνθρωποι ζητούν από την... κυβέρνησή τους, την επιστροφή στο φυσιολογικό και την άρση των περιορισμών στη δημόσια υγεία".

Αυτό δήλωσε, χθες, ο πρωθυπουργός της επαρχίας Σασκατσεουάν του Καναδά, Σκοτ Μος, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει, μέσα στον μήνα. Μία ημέρα πριν, 4 βουλευτές, αυτής της επαρχίας έφτασαν στην Οττάβα, για να υποστηρίξουν το "Κομβόι Ελευθερίας".

Στο μεταξύ, άφαντος είναι ακόμη, ο αποκαλούμενος και "πρωθυπουργός" του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ενόσω νέα διαδήλωση των πολιτών προγραμματίζεται, για αύριο, μπροστά στο Κοινοβούλιο της πρωτεύουσας.

Οι νταλικέρηδες δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω, μέχρι να αρθούν όλες οι υποχρεωτικότητες και περιορισμοί.

Από την πλευρά τους κρατικοί αξιωματούχοι, με την βοήθεια των ΜΜΕ, τρομοκρατούν, καθυβρίζουν και απειλούν με φυλακίσεις τους νταλικέρηδες και τους διαδηλωτές, ενώ ανακοινώνουν ότι θα κλέψουν τα χρήματα των δωρεών, που έδωσαν οι πολίτες, για την στήριξη του κινήματος της νταλίκας, ώστε να σταματήσει "η ροή υποστήριξης των μισθοφόρων, που καταλαμβάνουν τις κοινότητές μας".

Σε απάντηση, στις κατηγορίες των αρχών, οι νταλικέρηδες ρωτούν την Αστυνομία, πού κρύβεται ο πρωθυπουργός.

7η μέρα διαμαρτυρίας, σήμερα και η Αστυνομία έβαλε οδοφράγματα στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ (Αλμπέρτα-Μοντάνα), αποκλείοντας την είσοδο και έξοδο όλων των φορτηγών και επιρρίπτοντας την ευθύνη, στους διαμαρτυρόμενους, που θέλουν να ενωθούν με το Αμερικανικό κομβόι και είχαν αποκλειστεί, για 2 ημέρες, στους -27 βαθμούς, χωρίς τροφή και καύσιμα. Περιστασιακά ο αποκλεισμός έληξε με την βοήθεια των αγροτών, που έδωσαν όλες τις απαιτούμενες προμήθειες, στους αποκλεισμένους, για να επανέλθει, ωστόσο, την επόμενη μέρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications