Αλβανός μαχαιροβγάλτης UCKας ο 20χρονος που διέφυγε από τη χώρα - Είχε σφάξει ξανά το 2019 και κυκλοφορούσε ελεύθερος

Πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η δολοφονία του Άλκη Καμπανού από τις Αρχές δημιουργεί η διαφυγή του 20χρονου G. στην Αλβανία, ενώ παράλληλα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και για το γενικό σύστημα Δικαιοσύνης της χώρας μας.

Ο λόγος είναι ότι όπως και ο 23χρονος, έτσι και ο 20χρονος Αλβανός, είχε συμμετοχή τον Μάρτιο του 2019 σε δολοφονική επίθεση με μαχαίρια στην περιοχή Χαριλάου, τότε μόνο από τύχη είχαν ζήσει τα θύματα. Το περίεργο είναι ότι κυκλοφορούσε και αυτός ανενόχλητος στον οπαδικό χώρο και πως τα στοιχεία του ήταν γνωστά στην αστυνομία καθώς λόγω της εμπλοκής του στην επίθεση του 2019, εκκρεμούσε σε βάρος του δίκη.

Η ΕΛ.ΑΣ αφού τον γνώριζε γιατί δεν φρόντισε να τον προσάγει με «αστραπιαίες» κινήσεις λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 20χρονου; Αν στη συνέχεια δεν προέκυπταν στοιχεία να τον άφηνε ελεύθερο, αλλά τουλάχιστον να διασφάλιζε ότι δεν θα διαφύγει από τη χώρα. Το ίδιο θα έπρεπε βεβαίως να κάνει και με άλλους σεσημασμένους από την παρέα του 23χρονου Αλβανού.

Γιατί και αυτός αλλά και ο 23χρονος είχαν μαχαιρώσει οπαδούς τους Άρη και το 2019 και κυκλοφορούσαν εδώ και τρία χρόνια ελεύθεροι; Έπρεπε το δικαστήριο να γίνει στα μέσα στο 2022; Μέχρι τότε;

Ποιος είναι ο 20χρονος

Πρόκειται για νεαρό, επίσης αλβανικής καταγωγής με τα αρχικά D.R. ο οποίος είναι επίσης οπαδός του ΠΑΟΚ.

Στα social media αυτοαποκαλείται ως o «εκτός νόμου». Ο 20χρονος μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών, καθώς ήταν ο συνεργός του 23χρονου -που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη- στην επίθεση του 2019. Οι αστυνομικοί σκόπευαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή του για να του πάρουν κατάθεση. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι αυτό είναι αδύνατον, καθώς ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας.

Ο 20χρονος εμφανίζεται σε φωτογραφία που έχει τραβηχτεί το Φεβρουάριο του 2016 να ποζάρει μαζί με Αλβανούς εθνικιστές. Περιγράφεται ως στενός φίλος του 23χρονου, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, αλλά και ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι επέλεξε να εξαφανιστεί λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στο Χαριλάου γεννά ερωτήματα. Σε βάρος του εκκρεμεί δίκη για επίθεση με μαχαίρια που είχε γίνει το Μάρτιο του 2019 στην ίδια περιοχή, ενώ εκκρεμούσε έρευνα της Ασφάλειας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του Άλκη.

Πώς διέφυγε

Η δολοφονία του Άλκη έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Πριν συμπληρωθούν καν 24 ώρες, ο 20χρονος με αυτοκίνητο έφτασε στις 23:45 στον Συνοριακό Σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή, όπου και οι ελληνικές Αρχές και οι Αλβανικές «χτύπησαν» το διαβατήριό του.

Έτσι, πέρασε στην Αλβανία.

Τα στοιχεία του, αναζητήθηκαν 30 φορές μετά από εκείνη τη νύχτα, τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς.

Για την ώρα, παραμένει άφαντος και δεν εκκρεμεί κάποιο διεθνές ένταλμα σε βάρος του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι από τα πειστήρια που έχει συλλέξει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από το σημείο που έπεσε νεκρός ο 19χρονος, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο 20χρονος συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση.

«Δεν θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο 20χρονος δεν θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications